Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Прибалтика заборонила в’їзд авто на російських номерах

У середу, 13 вересня, з 10-ї години ранку Естонія заборонила в’їзд автомобілів з номерами російської федерації.

Про це повідомив міністр закордонних справ Маргус Тсахкна у Twitter.

«Відсьогодні… Естонія забороняє в’їзд усім транспортним засобам, зареєстрованим у росії. Їх не запрошують сюди користуватися привілеями, які може запропонувати свобода, допоки Україна не доб’ється перемоги», – заявив глава естонського МЗС.

Таким чином Естонія виконає рекомендації Європейської комісії, за якими країнам Євросоюзу не дозволено впускати на територію ЄС приватні автомобілі з російськими номерами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Мета санкцій проти росії одна – змусити країну-агресора відступити до своїх кордонів.

Оскільки Єврокомісія щойно дала роз’яснення щодо чинних санкцій, а Естонія вважає за необхідне використати всі можливості для підвищення ціни російської агресії, ми дійшли висновку, проконсультувавшись із владою Латвії та Литви, що обмеження найефективніші за умови спільного запровадження санкцій», – цитує міністра внутрішніх справ Лаурі Ляєнеметса ERR.

У разі прибуття до прикордонного пункту транспортного засобу з російськими номерами Податково-митний департамент проведе відповідні процедури. Користувач або власник автотранспортного засобу повинен буде повернутися в росію разом з автомобілем або перетнути кордон без нього.

Нагадаємо, громадянам росії заборонено користуватися власним автомобілем на території Європейського Союзу. Це випливає з санкційного законодавства щодо росії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

21 червня посли країн ЄС узгодили черговий 11-й пакет санкцій проти росії, покликаний перекрити канали для ухиляння від вже чинних санкцій.

Погоджений Радою ЄС 11-ий пакет антиросійських санкцій забороняє транзит через рф широкого списку товарів, які насправді призначені для армії агресора. Також запровадили чорний список країн, які допомагають москві обходити санкції.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності