Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ПРИЇХАЛИ

Цього тижня на засіданні Ради підприємців перевізники Івано-Франківська висловили пропозицію підняття тарифів за проїзд в громадському транспорті.

Перевізники хочуть підняти ціну за проїзд у громадському транспорті до 4 гривень, а декотрі навіть до 5 гривень. Хоча, слід зазначити, що у сусідных, у кілька разів більшому за кількістю населення і площею Львові, чи тому ж Тернополі перевізники зупинилися на вартості проїзду у 4 гривні.

«З 2009 року ми не піднімали тарифи на проїзд. Але сьогодні для цього є об’єктивні причини. Адже ціна на паливо наразі вже вища, ніж 14 гривень (сьогодні вона сягає на АЗС майже 16 грн. – ред.). Ціна на запчастини теж прив’язана до долара. За таких умов перевізники на «слабких» маршрутах не виживають. Скоро ніхто не захоче перевозити людей, якщо так залишатиметься й надалі», – пояснив таку їхню позицію один з перевізників Михайло Срібняк.

На що начальник Департаменту ЖКГ міськвиконкому Михайло Смушак пообіцяв перевізникам прискорити процедуру підняття тарифів і попросив їх ознайомитися із проектом рішення «Про тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування», згідно з яким їм пропонується підняти тариф до 3 гривень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На це підприємці запропонували ввести плаваючий тариф, який коливатиметься від 3 до 4 гривень. Максимум до 5 за особу…
Отож, враховуючи зріст цін в країні, гальмування зарплат та скорочення пільг, шануймо наші мешти, бо від тепер їм доведеться багато шовгатись по тому, що колись називалося тротуарами міста…

Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності