Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Прикарпатська «Солідарність» не може полічити 30%

Цього вівторка Івано-Франківська міська організація «БПП «Солідарність» представила свою команду на місцевих виборах до міської ради. Очолив список син екс-очільника обласного центру нашоукраїнці Зіновія Шкутяка, Петро.

У партійний список увійшло близько 40 кандидатів, серед яких є і колишні члени партії «УДАР», оскільки ці дві політсили йдуть на місцеві вибори спільно.

У свою чергу журналісти підмітили, що серед такої кількості кандидатів тільки 7 жінок. На що Петро Шкутяк відповів: «У нас жінки бойові і сильні».

До слова, згідно нового закону «Про місцеві вибори» передбачається гендерна квота серед учасників виборів – ​не менше від 30% представників однієї статі. Як видно в Івано-Франківській «Солідарності» цей порядок не дотримано, а це «елементарне незнання азів математики» може стати причиною відмови їх реєстрації виборчою комісією.
Тому дехто навіть пожартував, що декотрим кандидатам, мабуть, було б краще замість того, щоб поза школою «курити конопель», таки навчитися лічити…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також на з’їзді підтвердилась інформація, що Ігор Насалик, колишній міський голова Калуша, а нині народний депутат України, претендуватиме на пост мера Івано-Франківська.

Під час свого виступу Ігор Насалик багато наголошував на свої здобутки, під час його мерської каденції у Калуші. Зокрема, йшлося про реформи освіти та медицини, а також про земельні аукціони, які, за його словами, дозволили збільшити наповнення бюджету у кілька разів.

Підготував Дмитро Несміш

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності