Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ПРИКАРПАТТЯ І ЛЬВІВЩИНА ПРОЩАЛИСЯ З ГЕРОЯМИ

f7У четвер, 29 травня, під Слов’ян­ськом (Донецька область) терористами були збиті два вертольоти Мі-8 українсь­кої армії, обидва екіпажі заги­нули. Про це 30 травня на брифінгу заявив міністр оборони Михайло Коваль.

«Є втрати у Збройних силах України… Фактично, загинули 2 екіпажі вертольотів, є втрати і серед десантників. На жаль, ми маємо втрати», – заявив міністр.
При цьому він не повідомив точну кількість загиблих, уточнивши лише, що «це трохи більше двох десятків».
Слід зазначити, що напередодні в ЗМІ повідомлялося тільки про один збитий українською вертольоті.
В одному зі збитих вертольотів перебували шестеро хлопців з Івано-Франківського спецпід­розділу МВС «Беркут».
Так того чорного для України і Прикарпаття четверга, 29 травня, близько 12.30 поблизу міста Слов’янська Донецької області в районі проведення антитерористичної операції після розвантаження продуктів харчування, висадки зміни та при проведенні ротації особового складу на п’ятому блокпості (на горі Карачун) терористи підбили гелікоптер Мі-8 Національної гвардії України, – ідеться у повідомленні прес-служби Національної гвардії України. – В результаті події загинуло 12 чоловік – шість військовослужбовців Національної гвардії України, включаючи екіпаж гелікоптера, та шість – представників спецпідрозділу МВС. Один військовослужбовець Національної гвардії України залишився живим та перебуває у важкому стані.
Серед загиблих – начальник Управління бойової та спеціальної підготовки Національної гвардії України генерал-майор Сергій Кульчицький, та як уже писалося вище, шість бійців підрозділу спецпризначення Івано-Франківського УМВС «Беркут»: Петро Безпалько, Володимир Лисенчук, Василь Семанюк, Володимир Шарабуряк, Петро Остап’юк та наймолодший з них Віктор Яков’як (25 років).
У зв’язку з цією трагічною подією в Львівській та Івано-Франківській областях було оголошено триденний траур.
Першого генерала Незалежної України (так називали його бойові побратими) Сергія Кульчицького поховали 31 травня у Львові. Попрощатися з ним прийшли тисячі мешканців Львова.
Тіла ж загиблих прикарпатських героїв спершу літаком були доправлені до Львова, а відтіль автотранспортом до Івано-Франківська, де у неділю, 1 червня, під стінами обласного управління МВС за участі товаришів по службі та чисельних мешканців міста відбулася поминальна панахида. Наступного дня двох з них з почестями поховали дома у селах Голосків та Лісний Хлібичин Коломийського району, інших трьох на Меморіальному кладовищі в центрі Івано-Франківська, куди їх тіла з усіма військовими почестями після богослужіння у Катедральному соборі Святого Воскресіння, УГКЦ, у супроводі майже десяти тисяч мешканців міста були перенесені для захоронення.
Цього дня серед тих тисяч і тисяч людей, які прийшли провести наших хлопців в останню путь, не було жодного обличчя, яке б не було мокре від потоку сліз, що проливалися за цими полеглими молодими патріотами…
***
Тіло ж шостого загиблого героя Петра Остап’юка, тільки 3 червня було забране з зони бойових дій та доправлене до Харкова, щоб згодом рідні та друзі змогли теж його з почестями провести в останню путь у селі Торговиця Коломийського району.
***
Про кожного нашого хлопця з Івано-Франківського «Беркуту» можна написати тисячі рядків: про бойовий шлях, як то службу в миротворчих військах на теренах колишньої Югославії в Косово, про те, якими чудовими батьками, чоловіками і синами вони були своїм близьким, якими вірними товаришами і друзями вони були нам, тим, хто багатьох їх знав по цьому такому короткому житті, їхнім друзям.
З почуттям глибокої скорботи висловлюємо співчуття рідним та близьким співробітників спеціального батальйону міліції з Івано-Франківська, які загинули 29 травня на Донбасі від рук терористів. Неймовірно боляче отримувати новини про смерть друзів, яких ми знали і товаришували півтора десятка років. Усі ми глибоко сумуємо з приводу тяжкої та невиправної втрати.
Світла пам’ять про героїв назавжди збережеться у серцях народу і буде прикладом для нащадків. Вічна пам’ять героям України!

Редакція, Тарас Боднар та друзі…

f72

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності