Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Прикарпаття зливають Кличку… Гройсману, Порошенку – ЗЕ тут більше не пройде?

Відразу після З’їзду партії “УДАР” Віталія Кличка, що відбувся минулої п’ятниці у Києві мер столиці попрямував до Івано-Франківська проводити чи то проводити форум «Асоціація міст єднає Україну», чи то вести перимовини і шукати нових союзників на майбутні незабаром вибори… Благо, офіційна причина для поїздок є.

Брати Клички та Порошенко на відкритті З’їзду партії УДАР, фото з відкритих джерел

Цього року АМУ святкує 30-річчя, і форум започатковує низку заходів із відзначення ювілейної дати. З цієї нагоди на Прикарпаття приїхали мери десятків міст України. Тож, кажуть технологи, мер Києва і потенційний кандидат на президентських виборах Віталій Кличко, заручившись минулої п’ятниці на своєму партійному з’їзді підтримкою Петра Порошенка, отримав додаткову можливість не тільки для перемовин з першими особами Івано-Франківщини, в тому числі й з народними депутатами від ВО “Свобода” та “Слуги народу”, щоб теж заручитися їхньою пітримкою, але ще й нагоду зустрітися з групою мерів інших обласних центрів України.

З радісного вигляду самого Кличка і його почету виглядає на те, що перемовини пройшли успішно. А отже діючому президенту Зеленському, коли усі довкола говорять про перезавантаження влади та підготовку до перевиборів, кажуть слід остерігатися не тільки злиття з боку власного ЗЕ-оточення, але тепре ще й зради на місцях по областях. Вибрані стратегії радників Президента, привели Зеленського до цієї «токсичної вирви», де його рейтинг «розкладається», а партії опонентів, як хижаки розтягують Зе-електорат в регіонах. Так, нагадаємо, минулого року найбільша місцева партія гаманців області “Платформа громад” при мовчазній згоді діючої голови ІФ ОДА примкнула до іншого “побратима” Порошенка Володимира Гройсмана із його стратегією…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Я радий бути у цьому чудовому місті. Саме місцеве самоврядування є фундаментом демократії, і його треба розвивати. Треба, щоб кожна людина в громаді знала – вона впливає на громаду, на всю країну. Скажу ще таке – центральна влада завжди заздрить місцевій. Адже політики в ВРУ щасливі, якщо мають 20% підтримки – а мери міст можуть мати і 50, і 80%. Це показник довіри людей», – сказав міський голова Києва і лідер партії “УДАР” Віталій Кличко.

Також у програмі – перший етап Всеукраїнського відбору до 30-річчя АМУ «Успішна громада». Зокрема, дві громади Івано-Франківщини подалася на цей конкурс – Рогатинська та Івано-Франківська міські ТГ.

«Спільними зусиллями всіх членів Асоціація міст України розбудовує місцеве самоврядування європейського зразка та перетворює Україну у державу сильних, спроможних громад. АМУ формує рішення, які роблять сильними усі громади, незалежно від їх місця знаходження чи розміру, у кожній з них мешканці повинні отримувати достойні зарплати та якісні послуги», – додав Юрій Стефанчук, голова Івано-Франківського регіонального відділу Асоціації міст України.

У рамках форуму відбулася відкрита дискусія «Об’єднання України через розвиток муніципалітетів». Під час роботи заходу також працювала виставка бізнесу Західного регіону.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Щороку АМУ стає все кращою платформою для відстоювання інтересів громад. Ми є разом і ми працюємо на спільне благо. Також дякую Віталію Кличку, що відстоює місцеве самоврядування – йому це зараз непросто. Я сподіваюсь, що буде ухвалена Хартія місцевого самоврядування, і повноваження та гроші громад будуть офіційно закріплені, і не буде вже щорічних хвилювань через це», – розповів міський голова Івано-Франківська і свободівець Руслан Марцінків.

ФОТО: РЮС

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності