Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Прикордонники не вимагають довідок з військомату

У Державній прикордонній службі України спростували інформацію про те, що в українців призовного віку перевіряють довідку з військкомату при перетині кордону.

«Інформація, яка поширюється в засобах масової інформації про перевіркуприкордонниками у громадян Україничоловічої статі призовного віку під час перетину державного кордону довідок з військкоматів, не відповідає дійсності», – повідомили в прес-службі ДПСУ. Також переконатися в цьому днями мали й кореспонденти «ЗЛ».

Отож, згідно з чинним законодавством при перетині державного кордону пред’явлення подібних довідок не передбачено.
Документами, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, є паспорт громадянина України для виїзду за кордон, проїзний документ дитини, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка.

В ході перевірки документів під час виїзду з України також з’ясовується наявність або відсутність підстав для тимчасового обмеження громадянина у праві виїзду за кордон.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, раніше Генеральний штаб рекомендував зобов’язати всіх військово­зо­бов’язаних отримувати дозволи військкомату для виїзду з України за кордон.

Напередодні президент України Петро Порошенко підписав указ про посилення заходів по мобілізації, який повинен бути затверджений законом, передбачає врахувати рекомендації Генштабу ЗСУ про введення зобов’язання для осіб призовного віку про необхідність отримання довідки з військкомату для виїзду за кордон.

Для того, щоб зазначена норма для військовозобов’язаних в особливий період (період мобілізації) стала обов’язковою, Верховній Раді потрібно буде внести зміни до законодавства.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності