Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Прикордонний рух з білоруссю готується закрити Польща

Заступник глави МВС Польщі Мачей Вонсік не виключив скасування прикордонного руху з білоруссю.

Про це повідомляє видання PAP.

Заступник міністра прокоментував «обмін дипломатичними ударами» між Польщею та білоруссю.

Серед іншого, його запитали, чи можливо закрити всі польсько-білоруські прикордонні переходи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
«Я не знаю, чи можливо закрити всі прикордонні переходи з білоруссю. Я знаю одне. Ми не можемо бездіяльно дивитися на те, що Лукашенко робить з польською меншиною. Те, що було зроблено з Почобутом, просто немислимо», – каже Мачей Вонсік.

Ані засудження представників польської меншини «білоруськими трибуналами», ані знищення цвинтарів солдатів Армії Крайової не можуть залишатися без реакції з боку Польщі, додав заступник міністра.

«Польща готова до різних ситуацій. Чесно кажучи, я б не виключав ситуації, що у нас не буде прикордонного руху з білоруссю», – додає Мачей Вонсік.

Відповідаючи на запитання, чи буде компенсація польським компаніям, які зазнають збитків у такій ситуації, заступник голови Міністерства внутрішніх справ нагадав, що коли підприємцям завдавали шкоди політичні акції, які, на думку уряду, були необхідними, то створювалися такі програми.

«Ми готові і налаштовані діяти далі. З іншого боку, ми подивимося, як поводитиметься білоруська сторона. Ми чекаємо певних сигналів. Перш за все, ми хочемо, щоб Почобут був на волі. Це очевидно», – каже Мачей Вонсік.

Як він підкреслив, уряд хоче, щоб були дотримані права польської меншини, а також щоб припинилося руйнування кладовищ солдатів АК.

9 лютого міністр внутрішніх справ і адміністрації Польщі Маріуш Камінський оголосив про закриття пункту пропуску Бобровники на кордоні з білоруссю.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Уряд Польщі прийняв рішення обмежити рух вантажівок на единому пункті пропуску для вантажного автотранспорту з білоруссю «Кукурики-Козловичі». Це відбудеться вже завтра, 21 лютого.

Також влада Польщі вирішила укріпити кордони з Калінінградською областю рф та білоруссю.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності