Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Примусове відселення громадян РФ не суперечить праву ЄС, – комітет ВР

Євроінтеграційний комітет парламенту дав свій висновок щодо законопроекту №4327, який передбачає можливість примусового відселення росіян. Даний проект до Верховної ради вніс Кабінет міністрів.

Про це повідомляє інформаційне управління ВР.

Таким, який не суперечать праву ЄС, комітет визнав проект закону №4327 про впорядкування питань, пов’язаних з військовополоненими і інтернованими особами в особливий період“, – свідчить повідомлення.

Відзначимо, документ пропонує дозволити примусове відселення у певні місця громадян Росії, які перебувають на території нашої країни. Але якщо це абсолютно необхідно для забезпечення національної безпеки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згідно з проектом, Служба безпеки України зобов’язана під час особливого періоду виявляти на території України громадян держави-агресора, які становлять загрозу національній безпеці нашої держави, і повідомляти про них Генштаб Збройних сил України.

Останній же повинен прийняти рішення про інтернування (відселення) таких осіб з урахуванням реальних і потенційних військових загроз нацбезпеці.

Нагадаємо, даний проект закону уряд вніс у Раду на початку листопада 2020 року.

В серпні 2014 року Кабмін уже вносив до парламенту схожий законопроект, а саме щодо порядку поводження з військовополоненими в особливий період.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, в 2015 році Рада прийняла за основу і в цілому законопроект №1535, яким передала уряду право визначати порядок поводження з військовополоненими в особливий період.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності