Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

ПРИПИНЕННЯ ФОП В ОДИН ДЕНЬ

Прийнятий Закон щодо припинення ФОП за один день.

Реєстрація припинення фізособи-підприємця відбуватиметься за заявницьким принципом. Окрім того, припинення ФОП не завадить проведенню процедури банкрутства щодо його боргів.

Відповідний Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців за заявницьким принципом» (проект № 2409-1) сьогодні був прийнятий Верховною Радою України.

Закон полегшує процедуру припинення підприємницької діяльності фізосіб – підприємців таким чином, що підприємцю досить буде лише заявити реєстратору про припинення підприємницької діяльності, і таке припинення негайно буде зареєстроване.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, відповідні зміни запропоновані до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Так, у разі державної реєстрації припинення діяльності фізичної особи зняття з обліку здійснюється не негайно, а лише після проведення передбачених законодавством перевірок та проведення остаточного розрахунку.

Зміни до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» дозволять застосування процедури банкрутства до боргів, які виникли у зв’язку із здійсненням фізичною особою підприємницької діяльності, навіть у разі втрати такою особою статусу підприємця.

Зазначені зміни передбачають також виключення ст.50-1 ЦК України, якою передбачені обов’язки ФОП за зобов’язаннями, пов’язаними з припиненням її підприємницької діяльності.

Джерело: Закон і Бізнес

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності