Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Привід для нових санкцій проти РФ знайшла Розвідка США

Росія намагалася вплинути на результат президентських виборів у США 2020 року, однак реально щось змінити їй це не вдалося. Такі висновки випливають з розсекреченого звіту Національної розвідки Сполучених Штатів.

Водночас у документі фігурує український депутат Андрій Деркач, однак автори вважають, що його діями керували росіяни, як про це пишуть американські ЗМІ.

Окрім РФ там також згадуються Іран і Китай, але розвідники додають, що при цьому жодна іноземна держава не пробувала підтасувати голоси, підробити бюлетені або внести якісь зміни в результати.

Медіа повідомляють, що вже наступного тижня США оголосять про нові санкції проти Росії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Російське посольство у Вашингтоні традиційно назвало звинувачення безпідставними.

Росія, як стверджують автори звіту, на відміну від переможного для Дональда Трампа 2016 року, у 2020 році не намагалася зламати системи реєстрації виборців і обліку бюлетенів, однак поширювала дезінформацію, щоб підвищити шанси того ж Трампа на переобрання.

Автори звіту дійшли висновку, що президент Росії Володимир Путін особисто санкціонував широку кампанію з дискредитації кандидатури Джо Байдена і впливу на найближче оточення Дональда Трампа.

Хоча в звіті не називаються конкретні імена, мова, як пише New York Times, судячи з усього, йде в першу чергу про колишнього особистого адвоката Трампа Рудольфа Джуліані, який усіма силами розвивав тему ймовірної корупції, до якої була причетна сім’я Байдена в Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Російські офіційні особи, а також треті особи, що діють в інтересах Кремля, цілеспрямовано працювали над тим, щоб змінити американську громадську думку“, – йдеться в документі.

Там згадується і зустріч українського депутата Андрія Деркача, який в російських інтересах намагався вплинути на передвиборчу кампанію, з адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані.

Дії Деркача “контролював” Путін, прямо вказується у доповіді.

За даними американського телеканалу CNN, через публікацію доповіді вже наступного тижня Білий дім оголосить про нові санкції проти Росії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Звинувачення американської розвідки щодо втручання Росії у вибори безпідставні, заявили в посольстві Росії в США.

Констатуємо, що Вашингтон продовжує практику “мегафонної дипломатії”, головна мета якої – підтримувати негативний фон навколо Росії. Покладати відповідальність за дестабілізацію ситуації всередині країни на зовнішніх гравців“, – заявили в російському посольстві.

Водночас у звіті американської розвідки в основному повторюється те, про що широко повідомлялося ще рік тому: у 2020 році жодна іноземна держава не намагалася вести широкомасштабну кампанію, щоб вплинути на американських виборців, як у 2016 році.

Тоді, за даними спецслужб США, Росія провела хакерську атаку на скриньку електронної пошти Демократичної партії і поширювала у соцмережах інформацію, що розколювала американське суспільство.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згадується в звіті і Китай, який, на думку американських аналітиків, спочатку збирався вплинути на результат виборів, але потім вирішив, що такі спроби будуть марними і можуть призвести до негативних для Пекіна наслідків.

Частину цієї інформації оприлюднили перед виборами минулого року.

Це свідчить про те, вважає New York Times, що розвідувальна спільнота врахувала досвід 2016 року, коли небажання розкривати розвіддані посприяло кампаніям дезінформації.

Його цитує в статті під заголовком “Росія залишається головною загрозою для США” агентство Blomberg.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У своїй доповіді для Комітету Сенату США з питань збройних сил генерал вказує, що Росія постійно робить військові вилазки до рубежів Північної Америки.

Глен Ванхерк звертає увагу, що в минулому році США і Канада зафіксували більше польотів техніки російських збройних сил біля узбережжя Аляски, ніж будь-коли після закінчення холодної війни.

За словами Глена Ванхерка, часта поява біля Аляски важких бомбардувальників, протичовнових літаків і платформ, які займаються збором розвідувальної інформації, показує “як військову міць Росії, так і те, що вони відпрацьовують потенційні удари по нашій батьківщині”.

У вівторок і у Британії опублікували доповідь про зовнішню політику, де Росія і Китай названі країнами, що становлять серйозну загрозу безпеці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Для протистояння цим загрозам Британія хоче наростити ядерний потенціалі збільшити кількість ядерних боєголовок на 40% (з 180 до 260).

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності