Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Привітання України із ДН Лукашенка вже не врятує, – США

Сполучені Штати планують притягти білоруського диктатора олександра лукашенка до відповідальності за підтримку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Країна-окупант використовує для своїх потреб повітряний простір, територію та інфраструктуру сусідньої країни.

Про це повідомило посольство США в білорусі.

У зверненні до Дня Незалежності України дипломати з США заявили, що зосередженість режиму лукашенка виключно на збереженні влади вже підірвала суверенітет білорусі, а  участь режиму лукашенка у війні в Україні суперечить волі народу країни.

«З 24 лютого білоруські демократичні сили ясно дали зрозуміти, що народ проти вторгнення росії в Україну, проти підтримки режиму лукашенка в цій війні, проти спроб образити суверенітет і незалежність обох країн», – йдеться в заяві.

Добровольці з білорусі б’ються разом з українськими військами, захищають територію України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Білоруси вживають заходів щодо недопущення перекидання російських боєприпасів і військової техніки через територію білорусі в Україну», – додали у відомстві.

США продовжать притягувати режим лукашенка до відповідальності за порушення прав людини і політичні переслідування опозиції, а також за його підтримку війни рф проти України.

Раніше американські журналісти розповіли про дзвінок з кремля в Офіс президента 24 лютого. Зазначається, що тоді його очільникові телефонував соратник диктатора путіна дмитро козак.

Загрози наземної операції з боку білорусі наразі немає. Але ця країна опосередковано вже і так бере участь у війні проти України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ставлення громадян України до росіян і білорусів продовжує погіршуватися – станом на серпень 81% українців негативно ставляться до росіян та 52% – до білорусів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності