Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Призначення «по-новому»?

Житомирькі правоохоронці порушили кримінальну справу проти відомого блогера Володимира Піньковського за те, що він розкритикував призначення голів райдержадміністрацій Житомирщини.

– Це нездорова тенденція, – розповідає Володимир Піньковський «Правдивим новинам», – коли керівників районів майже рік тримають у статусі «в. о». або «т. в. о».. Це пряма дорога до корупції. Очевидно, в Адміністрації Президента, з якої і йдуть призначення, просто чекають «вигоди» з цих призначень.

Зрозуміла річ, стверджує блогер, що практично в кожному районі хтось із політиків, бізнесменів чи партій має свій інтерес. Ймовірно, що тримання голів РДА у невизначеному статусі – це ніщо інше як торги.

Така фраза Володимира Піньковського, озвучена свого часу, вкрай обурила голову Житомирської облдержадміністрації Сергія Машковського. Очільник області відреагував на публікацію блогера миттєво – офіційно звернувся до Служби безпеки України, міліції та прокуратури з проханням притягнути останнього за наклеп.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– Правоохоронці відреагували на статтю блискавично, – ділиться Володимир Пінковський, – почали призначати зустрічі. Причому неофіційно. У якихось кав’ярнях тощо. Але я не погоджувався. Поки офіційно не надіслали повістки. А вже на зустріч в УМВС я пішов. Але не сам. Із журналістами, активістами тощо.

На зустрічі перед камерами та мікрофонами вийшла відверта розмова. І хоча звинувачення у «кіберзлочинності» (таке формулювання застосували правоохоронці) з Володимира так і не зняли досі – всі голови РДА Житомирщини, які були у статусі «в. о». чи «т. в. о»., наразі призначені повноцінними керівниками районів. Проте подібна ситуація, на жаль, типова не тільки для Житомирщини, а для всієї України.

Джерело: ПН, Іван Розбаш

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності