Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Призначено дату розгляду дати розгляду виділення третього траншу МВФ

Як завжди Захід усе те, що мало бути зроблено ще на вчора бюрократично тягне за яя впродовж наступних місяців, півріч та років:

Рада директорів Міжнародного валютного фонду 11 грудня розгляне питання про другий перегляд програми розширеного фінансування EFF і виділення третього траншу в розмірі SDR664 млн (близько $880 млн за поточним курсом).

Про це йдеться у повідомленні на сайті МВФ.

Напередодні голова Нацбанку України Андрій Пишний повідомив, що українська сторона підписала оновлений меморандум про економічну та фінансову політику за програмою EFF, і висловив сподівання на позитивне рішення ради директорів Фонду.

«Якщо ми успішно пройдемо другий перегляд і МВФ затвердить наступний транш, значить, наші міжнародні партнери оновили свої запевнення на 2024 рік, тому що без цього програма не відбулася б. А це означає, що в нас є непогані шанси отримати той рівень фінансування, на який ми розраховуємо. Загальна межа фінансової підтримки України на горизонті чотирьох років, а саме такий горизонт програми з Міжнародним валютним фондом, $115 млрд за базовим сценарієм і $140 млрд за негативним сценарієм», – наголосив голова НБУ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован так само прогнозує позитивне голосування ради директорів Фонду з питання України.

«1. Спочатку будуть гроші від МВФ. 2. Потім від США. 3. Потім від ЄС. А потім ще будуть гроші від інших наших партнерів: Світового Банку, інших країн G7 (наприклад, Японії, Канади та Британії), інших великих країн (наприклад, Південної Кореї чи Норвегії). А ще є маленькі країни (як Литва), які теж нас підтримують. Є інші IFIs: ЄБРР, ЄІБ, IFC, KfW», – зазначив він та закликав не піддаватися песимістичним настроям щодо зовнішнього фінансування України у 2024 році.

Нагадаємо, Україна очікує на позитивне рішення виконавчої ради Міжнародного валютного фонду, яке веде до виділення траншу в 900 млн доларів.

На початку листопада Україна та Міжнародний валютний фонд домовилися про другий перегляд програми в рамках Механізму розширеного фінансування EFF.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності