Президент України Володимир Зеленський призначив Поліну Лисенко керівником Центру протидії дезінформації.

Відповідний указ № 137/2021 розміщено на офіційному сайті глави держави.

Центр протидії дезінформації створений рішенням Ради національної безпеки і оборони від 11 березня 2021 року, а введений в дію указом президента від 19 березня № 106/2021.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Анонсуючи початок його роботи, Зеленський зазначав, що у майбутньому він має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та пропаганді в усьому світі»,- йдеться у повідомленні.

За словами новопризначеної керівниці, цей орган створено з метою протидії загрозам національній безпеці та національним інтересам України в інформаційній сфері, боротьби з пропагандою, деструктивними дезінформаційними впливами та кампаніями, недопущення маніпулювання громадською думкою.

У вівторок, 6 квітня, відбудеться представлення Центру протидії дезінформації представникам дипломатичних місій в Україні, а також експертам і громадським діячам у сфері медіа.

Поліна Лисенко:

Поліна Лисенко у 2015 році закінчила магістратуру у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (магістр права), до 2019 року навчалася в цьому виші в аспірантурі. Кандидат юридичних наук.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У 2013 – 2015 роках працювала на посаді молодшого юриста у приватній юридичній компанії.

З квітня 2015 до вересня 2019-го була помічником першого заступника директора Національного антикорупційного бюро України.

До березня 2020 року обіймала посаду начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу Генерального прокурора.

Також працювала керівником проекту з розбудови судової гілки влади та міжнародної співпраці Офісу простих рішень та результатів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Має подяку від директора Федерального бюро розслідувань США за спільну успішну операцію Офісу Генерального прокурора та ФБР.

З вересня 2020 року – директор Департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю АТ «Укрзалізниця».