Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Псевдоволонтери з Франківщини

Двох мешканців Івано-Франківська, які представлялися волонтерами і зі скриньками збирали гроші для бійців АТО, викрили представники «Самооборони Тернопільщини».

«Двоє чоловіків, яким близько 30-ти років сказали, що збирають кошти для 37-го батальйону Івано-Франківська. А такого батальйону у цьому місті немає», – розповідає представник «Самооборони» Роман Павлишин.

«Їх зустріли зі скриньками з грошима на перехресті у Тернополі», – каже він. – «Коли запитали, для кого збирають гроші, один одразу кинувся втікати».

Самооборонцівці забрали у волонтерів скриньки та документи, які вони представляли усім, хто цікавився їхньою діяльністю, пише «20 хвилин». Зараз «Самооборона» збирається писати заяву в міліцію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Зі слів цих «волонтерів», до Тернополя їх приїхало четверо, їм оплачують дорогу та харчування, а також 10% з зібраних коштів», – каже Роман Павлишин. – «До речі, ми вже зв’язалися з Івано-Франківським «Правим сектором» і вони розповіли, що вже неодноразово проводили бесіду з цими так званими «волонтерами». Вони запевнили, що більше такого не робитимуть і як виявилося, переключилися на Тернопіль».

Роман Павлишин зауважує, що волонтери «Самооборони Тернопільщини» працюють безкоштовно і не беруть жодних відсотків. Окрім того, всі вони мають посвідчення і їх не можна побачити на вулицях.

«Наші волонтери збирають допомогу лише по п’ятницях, суботах і неділях в двох місцях – біля супермаркету «Сільпо» на Дружбі і біля «Орнави». Всі інші, хто хоче допомогти, приходять до нас у штаб, що на Грушевського, 1».

Нагадаємо, нещодавно у Тернополі затримали 24-річного юнака, який упродовж декількох днів представляючись волонтером «Самооборони Майдану Тернопільщини», збирав гроші для АТО. Згодом його пошкодували та відпустили.
А у торговому центрі «Терези», що на вулиці Каракая у місті Калуші, досі збирають допомогу для розформованого батальйону «Прикарпаття».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У багатьох супермаркетах Калуша волонтери встановили візки, у яких люди залишають продукти для військових. На одному із таких візків калушани побачили надпис, що збирають тут допомогу для батальйону «Прикарпаття» та ПСМОП «Івано-Франківськ». І якщо ПСМОП «Івано-Франківськ» це – діючий батальйон спеціального призначення, створений як окремий підрозділ прикарпатської міліції, то батальйону «Прикарпаття» офіційно вже не існує. Він – розформований, повідомляє калуська інформагенція Вікна.

Нагадаємо, п’ятий територіальний батальйон «Прикарпаття» був створений торік у травні. У серпні, потрапивши в «Іловайський котел», батальйон майже у повному складі самовільно залишив зону бойових дій. Прокуратура відкрила кримінальне провадження, звинувативши командирів тербатальйону у дезертирстві.

За матеріалами місцевих ЗМІ

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності