Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

путін, провсяк, просить притулку в лукашенка, – чому не в Китаї, Ірані чи Індії

російський диктатор володимир путін вранці 24 червня зателефонував самопроголошеному президенту білорусі олександру лукашенку.

Про це повідомляє білоруське держвидання Белта з посиланням на пресслужбу лукашенка:

“президент росії зателефонував сьогодні вранці президенту Білорусі, відбулася телефонна розмова. Володимир Путін поінформував білоруського колегу про ситуацію в росії”.

Передісторія: 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
  • Увечері 23 червня ватажок ПВК “Вагнер” євгеній пригожин заявив, що регулярна армія Росії завдала ракетний удар по тилових таборах найманців. За його словами, міністр оборони рф сергій шойгу прилітав у Ростов, де особисто провів операцію по знищенню найманців.
  • 25 тисяч найманців пригожина нібито йдуть “відновлювати справедливість”. Водночас він просить не називати це “військовим переворотом”. пригожин додав, що шойгу боягузливо втік із Ростова і “цю тварюку буде зупинено”. У Міноборони рф інформацію назвали провокацією.
  • Після заяви ватажка ПВК “Вагнер” євгенія пригожина про фактичне оголошення війни проти армії рф в соцмережах почали публікувати фото бронетехніки на вулицях Ростова-на-Дону, а на під’їздах до Москви, як пишуть ЗМІ, облаштовують блокпости.
  • Пригожин заявив, що його найманці нібито збили вертоліт армії рф.
  • Вранці 24 червня штаб Південного військового округу у російському місті Ростов-на-Дону оточили танки і люди у формі, наразі достеменно невідомо, хто саме це зробив – військовослужбовці армії рф чи найманці ПВК “Вагнер”.
  • Російський президент володимир путін в екстреному зверенні заявив, що росія веде “боротьбу за виживання”, і в країні намагаються “організувати заколот”.
  • 24 червня мер Москви Сергій Собянін заявив, що на території столиці ввели режим контртерористичної операції (КТО).

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності