Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Путін призначить отамана щойно створеному об’єднаному козацтву Росії

Представники 11 реєстрових козачих військ з усієї Росії затвердили створення Всеросійського козачого товариства. Засідання, на якому були присутні близько 5000 делегатів, відбулося в московському храмі Христа Спасителя.

Рішення про створення організації козаки вітали вигуком “любо“, передає ТАСС. Учасники засідання одноголосно проголосували за створення єдиного товариства, а також затвердили його статут і структуру.

При об’єднанні всіх реєстрових військових козацьких товариств ми отримаємо всеросійське козацьке військо чисельністю близько 200 тисяч чоловік“, – пояснив необхідність створення єдиної козачої організації керівник Федерального агентства у справах національностей Ігор Баринов.

Нова структура, за його словами, буде виконувати різні функції: зберігати культурно-історичні традиції, сприяти підвищенню рівня козацтва в патріотичному вихованні підростаючого покоління, зміцнювати зв’язки із зарубіжними об’єднаннями козаків, а також забезпечувати виконання прийнятих зобов’язань щодо несення державної служби.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До складу правління Всеросійського козачого товариства увійде 43 людини, розповів голова Ради військових отаманів Микола Долуда.
У структуру суспільства входять велике коло, рада отаманів, правління, дорадчі органи і контрольно-ревізійна комісія. У отамана буде перший заступник, чотири заступники, 13 відділів і три помічники; відділи будуть займатися взаємодією з органами влади, ЗМІ, ветеранськими організаціями, релігійними організаціями “, – розповів він.

Наказний отаман призначатиметься указом президента Росії Володимира Путіна терміном на шість років, повідомляє ТАСС. Сам Путін відправив учасникам з’їзду телеграму, в якій говориться, що “козацтво не тільки відроджується, а й стає більш значущою конструктивної, творчої силою“.

Козаки для “охорони порядку”
За даними очевидців, козаки брали активну участь в розгоні опозиційної акції “Він нам не цар”, яка пройшла 5 травня цього року в центрі Москви: вони фактично допомагали поліції, штовхали людей і били їх нагайками. 45BF867D-B2DA-4E83-BFBC-86C0D2F41DC7_cx0_cy4_cw0_w1023_r1_s

Так, “Центральне козацьке товариство”, представників якого впізнали на акції “Він нам не цар”, за 2016-2018 роки отримало від департаменту національної політики уряду Москви три контракти в цілому приблизно на 16 млн рублів.

На козацтво припадає близько 10% від суми закупівель московського департаменту національної політики і міжрегіональних зв’язків: всього з 2015 року влада витратила на нього 125 млн рублів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Що ще роблять козаки?
У серпні цього року державний Кубанський козачий хор їздив разом з Путіним до Відня на весілля глави МЗС Австрії Карін Кнайсль. Про те, що російський президент привіз в якості подарунка на весілля козачий ансамбль, писали австрійські ЗМІ. Згідно з даними держзакупівель, поїздка козаків до Австрії обійшлася російському бюджету в 1,8 млн рублів.RIAN_5612210.HR_.ru_RTS1XSJJ-pic905-895x505-31215

У 2016 році на базі МГУТУ імені Розумовського (Першого козачого університету) була створена козацька кібердружина. На сайті проекту зазначено, що її основна мета – боротьба із забороненою інформацією в інтернеті, в тому числі з пропагандою екстремізму і нетрадиційних цінностей.

У лютому 2014 р. учасниці панк-групи Pussy Riot Надія Толоконникова і Марія Альохіна в Сочі поскаржилися на напад козаків під час виконання пісні “Путін навчить тебе любити батьківщину” поруч з банером “Сочі 2014”. “Їх було десь 30 чоловік. Вони розпорошили перцевий газ і стали стягують активістів батогами. Поліція при цьому не діяла“, – розповіла тоді Толоконнікова для ВВС.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності