Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ПУТІН РОЗГЛЯДАЄ ПОЛЬСЬКИЙ СЦЕНАРІЙ ГІТЛЕРА: ВЕРЕСЕНЬ-1939?

6-6У Держприкордонслужбі розповіли про причини бою в пункті пропуску «Ізварине»

Бій виник у результаті спроби терористів перемістити з території України до Росії невідомий вантаж, зазначили в Держприкордонслужбі.
20 червня, в п’ятницю, по міжнародному пункту пропуску «Ізварине» в Луганській області терористи відкрили вогонь з гранатометів, мінометів, кулеметів та снайперських гвинтівок.
Про це повідомили у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України.
«Близько 21.20 бойовики під’їхали до пункту пропуску на автомобілях та відкрили вогонь по складу прикордонного наряду. Охоронці кордону вжили всіх необхідних заходів для евакуації цивільних осіб, які перебували у пункті пропуску, у безпечні місця. Після цього зміна прикордонних нарядів перемістилася на завчасно підготовлені вогневі позиції та прийняла бій», – говориться в повідомленні і наголошується, що «у ході зіткнення 6 прикордонників отримали вогневе поранення, 2 з яких – тяжкі».
За даними Держприкордонслужби, у подальшому прикордонники змушені були під тиском противника відступити з боєм на територію Росії.
«Під час бою терористами також був здійснений обстріл російської території та поранено одного російського прикордонника, після чого представники прикордонної служби Росії відкрили по нападникам вогонь у відповідь», – зазначили у Держ­прикордонслужбі.
Про напад на пункт пропуску поінформовано всі взаємодіючі органи.
За наявною інформацією бій виник у результаті намагання терористів перемістити з території України в Росію невідомий вантаж, зауважили у Держприкордонслужбі.
Як би там не було, але такі сутички на кордоні і допомога «дружніх» російських прикордонників українським дуже вже підозрілі – чого раптом? Чи не нагадує це, радше, той сценарій, який свого часу, у вересні 1939 року, застосував щодо Польщі Гітлер? Фактично тоді з цього розпочалася ІІ Світова війна. А чим фактично Володимир Володимирович відрізняється від Адольфа Алойзовича? Правильно! Нічим. Він також боїться санкцій і передчасно розпочати ІІІ Світову, але йому й так само сьогодні потрібна Україна, як Гітлеру свого часу Польща.
Сьогодні у нас літо 2014. Тому пригадаймо собі ще один сценарій – Сараївський, коли рівно сто років тому назад теж одна провокація розпочала І Світову вій­ну… Тому чи не варто серйозно задуматися над твердженням, що історія має спіральну будову, а її кола деколи надто швидко обертаються і все повторюється знову?!.

Тарас Боднар

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності