Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Путін знову засекретив документи ІІ-Світової

Документи періоду Другої світової війни у Росії знову засекретили. Відповідний указ підписав міністр оборони країни Сергій Шойгу.

Цікаво, що наказ датований ще 12 листопада 2020 року. Однак зареєстрований документ тільки 22 березня 2021.

Росія засекретила документи Другої світової

  • Міністр оборони Росії Сергій Шойгу скасував наказ колишнього міністра оборони Анатолія Сердюкова ще від 2007 року. Підписаний Шойгу документ опублікували на “Офіційному інтернет-порталі правової інформації” Росії.
  • У 2007, нагадаємо, російська влада вирішила розсекретити архівні документи Червоної Армії й флоту Радянського Союзу за період так званої “Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років” (мовиться, звісно, про Другу світову, але в Росії традиційно виділяють протистояння СРСР і Третього Рейху в окрему війну).
  • Після розсекречення документів дослідники отримали доступ до раніше невідомих документів. Наприклад, про втрати СРСР у війні. Однак, очевидно, щось пішло не так, і Росія передумала тримати ці та інші свідчення відкритими.

Шойгу підписав указ про засекречення документів СРСР про Другу світову / Скриншот

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності