Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Путінська Німеччина вимагає в України докази російської агресії в Керченській затоці

Україна повинна надати докази щодо конкретних подій 25 листопада, внаслідок яких Росія захопила українські судна та військових у Азово-Керченській акваторії.

Про це заявила міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн, повідомляє Reuters.

За її словами, обставини інциденту досі не є повністю зрозумілими, однак критично важливо уникнути ескалації конфлікту.

Україна має надати докази щодо конкретних подій. Росія повинна забезпечити вільний прохід через водні шляхи, і вона не повинна діяти неспівмірно“, – сказала міністр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При цьому вона закликала Росію відпустити українських моряків та повернути кораблі.

Питання у повазі до територіальної цілісності та в бажанні не допускати суперечок. Кремль порушив ці правила та принципи за останні роки. У цій нинішній ситуації обидві сторони, Росія та Україна, повинні продемонструвати, що вони активно сприяють деескалації“, – додала фон дер Ляєн.

Нагадаємо, 25 листопада російські кораблі протаранили український буксир, після чого обстріляли українські кораблі і захопили їх у полон.

26 листопада представник Росії в ООН Дмитро Полянський звинуватив Україну у загрозі міжнародній безпеці і закликав покарати її за це, але Радбез ООН відхилив пропозицію Росії і розглянув пропозицію України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

27 листопада канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін провели телефонні переговори щодо нападу російських кораблів на українські судна в Азово-Чорноморській акваторії.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності