Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Рабінович: «Майбутній» голландський аукціон – «афера століття!»

Народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини Вадим Рабинович попередив суспільство про «підготовку афери державного масштабу, яка переходить межу загрози національній безпеці». З цього приводу він звернувся до керівників держави.

«Користуючись парламентськими канікулами, уряд оголосив про нову «геніальну» ініціативу: майбутній продаж великих українських підприємств і об’єктів держвласності за системою «голландського аукціону»… Економічні пройдисвіти хочуть скористатися тим, що більшість не знає специфічних економічних термінів… Я хочу попередити всіх про ту грандіозну аферу, яка готується на наших очах», – заявив народний депутат.

«Голландський аукціон» в розумінні, що об’єкт спочатку виставляється на торги за найвищою можливою ціною, а потім ціна на торгах знижується до тих пір, поки якийсь з учасників не погодиться за цією ціною його купити… Це означає в наших умовах, що чиновники готують собі забезпечене майбутнє, називаючи високі початкові ціни і як би захищаючи країну, а потім продаючи за безцінь, користуючись електронними торгами, як би незалежними щодо зниження ціни… При цьому виставлять на торгах свої фірми – і їм же продадуть все за найнижчими цінами… Придумана схема, як все скупити за безцінь і потім спати спокійно…», – упевнений політик.

«При цьому тим, хто схоже, так і не отримав належної економічної освіти, хочу нагадати: «голландський» – це такий вид аукціону і називається так тому, бо застосовувався в Голландії при реалізації великих партій дрібного товару, найчастіше, знаменитих голландських квітів… І якщо нинішній уряд зараз хоче розпродати українські підприємства як букет квітів, – тоді він йде вірним шляхом! Ми вже звикли до корупції, до беззаконня, але те, що збираються витворити під красивою назвою «голландський аукціон» – просто квіточки порівняно з іншими аферами…», – підкреслив Вадим Рабінович.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Я як народний депутат України хочу попередити правоохоронні органи країни про найбільшу за історію незалежної України аферу!

Мені здається, що всі, хто буде покривати цю аферу, автоматично стане її співучасником. Ми зобов’язані будь-яким шляхом не допустити злочинного експерименту з країною, що готується урядом!.. Ці дії вже переходять межу загрози національній безпеці, тому, я впевнений, цим майбутнім «голландським аукціоном» повинні негайно зайнятися Генпрокуратура та Служба безпеки України. Звертаюся до Президента України, Генпрокурора, і до голови СБУ не допустити майбутньої афери!.. Не шлю звернення до пана Яценюка, оскільки не допускаю думки, що, будучи главою уряду, він не знав про цей експеримент і про ті величезні збитки, який він завдасть країні, – отже, прем’єр персонально несе відповідальність за все!»- підсумував Вадим Рабінович.

Відомо, що всього в списку на приватизацію 286 об’єктів, при цьому ще 43 об’єкти внесені до переліку заборонених до приватизації, для продажу яких необхідне рішення Верховної Ради України.

Нагадаємо, раніше Кабмін доручив Фонду державного майна у 2015 році забезпечити виставлення на продаж зазначених об’єктів через конкурс з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону без встановлення обмежень для допуску учасників, крім випадків, передбачених законодавством, та з урахуванням встановлених санкцій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До слова, раніше народний депутат Вадим Рабінович, коментуючи перелік підприємств, які мають бути продані, заяви: «…В країні склалася така економічна ситуація, коли ніхто і лавку (склеп, магазин, – ред.) свою продати не може. Це означає, що уряд хоче продати найбільші і найкращі підприємства Україна, щоб позбавити нас всього, а ми потім батракували на прийшлих іноземців за 2 гривні… Це червона риска, тест на те, щоб не дати остаточно розікрасти країну».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності