Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Рабинович: Влада повинна відзвітувати про витрачені на Стіну гроші

Народний депутат, лідер партії «Центр» Вадим Рабинович направив запит до Кабінету Міністрів з вимогою відзвітувати про витрати на проект «Стіна».

«Я як народний депутат направив запит голові уряду, спікеру і секретарю РНБО: прошу відзвітувати, скільки витрачено грошей і хто отримав підряди на будівництво «Стіни», яку, як виявилося, вже й не будують», – заявив він.

«Я хочу в покладений термін 15 днів отримати відповідь на свій депутатський запит, про те як витрачаються колосальні бюджетні гроші. Нікому з можновладців не можна порушувати закон – і не відповідати на депутатський запит вчасно. Нормальна влада повинна відзвітувати, скільки витрачено, і хто будував або хоч не ставив? цю горезвісну «Стіну», – сказав парламентарій.

На заперечення про голослівні звинувачення, Рабинович завив: «Чому ви так починаєте кричати і обурюватися, коли вас намагаються перевірити? Що тут ненормального? У будь-якій нормальній державі уряд повинен звітувати про бюджетні витрати. Я чув від людей Януковича, що вони не крадуть. Чув від інших, попередніх, що вони не крадуть. Як йдуть – виявляється, що все вкрали. Давайте ж тепер тих, хто при владі перевіряти», – заявив Рабинович.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Народний депутат висловив свою незгоду з тим, що «вперше за весь час незалежності в Україні владна коаліція повністю позбавила опозицію права контролю за своїми діями». Коаліція не дала нам жодної контролюючої функції, хоча головна функція опозиції у всьому світі – контролювати владу! Це – нонсенс в Європі! А раз так, та ще й ви стверджуєте, що не крадете, то чому ви так боїтеся, щоб опозиція вас перевірила?», – спитав депутат.

«Є законом відведені 15 днів, дайте відповідь депутату на його запит, відзвітуйте. А якщо ви не відповідаєте – у мене виникає питання. Коли ж представник цієї сили каже: не треба нас перевіряти – у мене ще одне питання виникає. Тому не треба плутати безвідповідальність і безкарність з тим, що вже, виявляється, не можна нікого чіпати!», – резюмував Рабинович.

Як повідомляв MIGnews.com.ua, раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що близько 300 мільйонів гривень планується витратити в 2015 році на реалізацію проекту «Стіна» на кордоні України та Росії.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності