Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Рада продовжила повноваження ЖЕКів

Верховна Рада України дозволила ЖЕКам обслуговувати багатоквартирні будинки на час проведення конкурсів з обрання управителів або створення об’єднання власників багатоквартирних будинків (ОСББ). Таке рішення підтримали 259 народних депутатів.

Нардепи проголосували за закон “Про внесення змін до ст. 13 закону України “Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку” (№ 4680), підтримавши його за основу і в цілому.

Закон дозволяє органам місцевого самоврядування продовжити обслуговування будинків існуючими ЖЕКами. Але, як пояснює заступник голови комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олена Бабак (фракція “Самопоміч”), ЖЕКи зможуть обслуговувати будинки, в яких мешканці не вибрали управителів/не створили об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), або в будинках, де тільки проводять конкурси на домоправителя.

За словами Бабак, суть закону полягає в тому, щоб не відкладати дію закону “Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку”, який починає діяти з 1 липня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Суть закону в тому, щоб не переносити жодним чином реформу, а на період проведення конкурсу… щоб не було хаосу в будинках, щоб сміття вивозили вчасно, дозволити продовжувати роботу ЖЕКам”, – сказала депутат.

Вона також зазначила, що внесення змін до закону надає право власникам в будь-який момент розірвати договір з управителем призначеного конкурсу, в разі, якщо вони оберуть свого управителя або створять об’єднання власників.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності