Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Рада провалила внесені президентом Зеленським законопроекти по виборах

Президент України Володимир Зеленський вніс законопроект про зміни виборчого законодавства до парламенту.

Відповідний законопроект зареєстрований під номером 10319. 87555-1_large

Варто зазначити, що тексту документу поки немає, однак, за словами голови парламенту Андрія Парубія, законопроект передбачає запровадження пропорційної системи із закритими списками.

Через кілька хвилин у парламенті також було зареєстровано і альтернативний законопроект, який передбачає запровадження пропорційної системи із відкритими списками. Його подали четверо депутатів від БПП.

Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, які передбачали запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар’єру до 3%.

За внесення до порядку денного сесії законопроекту президента Володимира Зеленського про зміну виборчої системи для виборів народних депутатів проголосували лише 92 нардепи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також, за внесення до порядку денного сесії законопроекту президента щодо публічних закупівель під час виборчого процесу проголосували лише 127 нардепи.

Після цього спікер Ради Андрій Парубій заявив, що він змушений закрити засідання парламенту, оскільки всі питання вичерпані.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності