Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Рада “узаконила кіднепінг” ?

Верховна Рада дозволила виїзд дітей за кордон без згоди одного з батьків. Відповідні зміни до законів з приводу створення економічних умов для захисту прав дітей у другому читанні та в цілому підтримали 230 народних депутатів.

У документі передбачається, що той з батьків, з ким після розлучення залишилася дитина, сам вирішує питання про його виїзд за кордон на термін не більше місяця.

Водночас якщо дитина виїжджає за кордон довше, ніж на місяць, то один з батьків, з яким він проживає, може також не отримувати дозвіл у тому випадку, якщо другий з батьків має борги зі сплати аліментів на понад чотири місяці.

Родичу, з яким дитина не живе, для поїздки з дитиною за кордон слід мати нотаріально завірену згоду другого з батьків. Якщо йому такої згоди не надають, він може звернутися до суду, однак лише у випадку відсутності заборгованостей з аліментів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що це типова європейська практика, яка дозволить дитині відпочити або пройти курс лікування, не потерпаючи від розлучення батьків.

Зазначимо, що досі при сімейних чварах чи розлученні подружжя один із батьків, із ким залишалася дитина, чи залишалися діти, не мав права без офіційної згоди екс-партнера вивозити із собою закордон дітей. Навіть, якщо мова йшла про звичайну закордонну відпустку з дітьми одного із офіційного подружжя, таки необхідно було пред’явити на митниці нотаріальний дозвіл іншого члена подружжя, котрий залишався в Україні…

Нині ж, завдяки новому закону владних любителів попіаритися у соцмережах будь-який шахрай може викрасти із собою закордон дітей, а потім відтіля забажати у свого партнера офіційного розлучення і т. д.  – юридичні наслідки тут коментувати нема потреби…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності