Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Рада заборонивши суцільну вирубку лісів в Карпатах, – спростила вирубку

Завдяки поправкам, авторами яких є народні депутати Олег Бондаренко та волинський народний депутат Степан Івахів, ухвалений закон про заборону суцільної вирубки лісів в Карпатах, – насправді спрощує рубку деревини.

Про це інформує організація “Екологія. Право. Людина”.kaver_les

Екологи кажуть, що ухвалений парламентом та підписаний президентом закон про заборону суцільної вирубки лісів в Карпатах насправді спрощує рубку деревини. Зазначається, що після першого читання законопроєкт дійсно відповідав задекларованій меті і вносив заборони на проведення суцільних рубок оздоровлення та формування лісів.

Водночас завдяки поправкам №6, №11 та №21, авторами яких є народні депутати Олег Бондаренко (“Слуга народу”) та волинський народний депутат Степан Івахів (депутатська група “За майбутнє”) законопроект, навпаки, лише спрощує вирубку лісів Карпат.

Зокрема екологи вказують, що закон:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– знімає мораторій на проведення рубок головного користування в окремих категоріях лісів (у високогірних лісах, що розташовані вище 1100 метрів над рівнем моря; у берегозахисних ділянках лісу тощо);

– не вводить заборони на проведення суцільних санітарних рубок, дозволяє проведення поступових рубок головного користування (можна буде зрубати ліс за декілька прийомів, лишивши на його місці підріст висотою 0,5-1,5 метра), які за фактом не сильно відрізняються від суцільних)

– дозволяє використання будь-яких видів техніки для проведення лісозаготівлі.

Зазначається, що прийнятий законопроєкт підтримало Державне агентство лісових ресурсів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У цей же час СБУ викрила т.в.о. директора лісгоспу у Івано-Франківській області на незаконній реалізації деревини на суму майже півмільйона гривень.

СБУ блокувала у Карпатському регіоні масштабне розкрадання та незаконний експорт державної деревини до ЄС. За попередньою інформацією, зловмисники завдали державі втрат на майже 1,5 мільйона гривень. Також СБУ викрила тимчасово виконуючого обов’язки директора лісгоспу у Івано-Франківській області на незаконній реалізації деревини на суму майже півмільйона гривень.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності