Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

«Рафік не винний…

… Він сам мені про це сказав: «Тату я не винен», – звучить основна фраза з відомої гуморески КамедіКлабу, яка днями ожила на Львівщині.
У Личаківському районному суді Львова 4 березня ц.р. закінчилося слухання справи за обвинуваченням в умисному вбивстві відомого лікаря Леона Фрайфельда. Обвинуваченого марокканця Шакиба Оттмана за рішенням суду присяжних визнано «невинним». На цьому наполягли всі присяжні.

Хоча колегія в складі двох суддів і була на боці прокуратури та свою позицію виклала у вигляді окремої думки «Про наявність підстав для визнання обвинуваченого винним у вчиненні інкримінованого йому злочину з усіма правовими наслідками, що випливають із цього».
В засіданні суду виявилися факти, що спричинили суперечку між членами суду. За версією адвокатів підсудного, в протоколі зазначено виїмку штанів Оттмана, а експерти зафіксували на місцізлочину матеріал із такої самої тканини… Звісно, слідів крові звинувачуваного не було знайдено на місці злочину та на його одязі, окрім кількох крапель на взутті (захисник цей факт грамотно спростував).Також в користь обвинуваченого зіграли розбіжності в показах свідків і правоохоронців…

Родина лікаря Леона Фрайфельда та запрошені на суд представники «Правого сектору виправдальний вирок суду зустріли вигуками: «Банду геть!», а також вимагали негайного перегляду справи з іншим складом журі присяжних.
Прес-служба прокуратури Львівщини оголосила, що вона оскаржуватиме вирок суду. Процесуальний керівник прокуратури Львівської області Богдан Дяків зазначив, що викладені у вироку висновки суду першої інстанції не відповідають фактичним обставинам кримінального провадження, що є однією з підстав для його скасування відповідно до ст. 411 КПК України. З огляду на це він подасть апеляційну скаргу на вказаний вирок, адже в матеріалах провадження є достатньо доказів вини Шакиба Оттмана в зумисному вбивстві лікаря».
Самого ж марокканця випустили, вдягнувши на нього електронний браслет…

Наш кор.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності