Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Ракетні удари по Києву: рф змінює тактику атак – “полює” на “Patriot” та “NASAMS”

росіяни останнім часом суттєво змінили тактику використання боєприпасів для своїх повітряних атак по Україні. Через це українські Сили протиповітряної оборони вимушені витрачати більше ракетного озброєння із своїх запасів для ефективного відбиття цієї навали.

Йдеться про те, що часті ракетні удари далекого радіусу дії вглиб території України, ймовірно, в першу чергу спрямовані на послаблення української протиповітряної оборони.

Судячи із риторики російських пропагандистів, терористичні війська намагаються вразити важливі військові та політичні цілі, які вони називають “центром ухвалення рішень”.

Росіяни не полишають ідеї виснажити нашу ППО. Бо спочатку йдуть масовані атаки безпілотниками, а потім — комбіновані, із застосуванням крилатих і балістичних ракет.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При цьому, на “Шахеди” ми змушені використовувати зенітні ракети, які за своєю вартістю значно перевищують ціну дронів.

Враховуючи, що основу нашої ППО досі складають ще радянські системи С-300 і “БукМ1”, то працювати змушені саме ними, хоча і є певний брак боєзапасу.

До того ж, ворог використовує іранські дрони у нічний час, що зменшує ефективність використання мобільних груп для їхнього збиття.

Не виключаю, що, крім радянської зброї, найімовірніше, в хід іде і західна зброя. А за нею росіяни полюють, оскільки використовують дрони-розвідники, які фіксують місця пуску наших ракет, які вони далі відпрацьовують атаками крилатих і аеробалістичних ракет.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тобто у росіян зараз ідея “фікс” — знищити “Patriot” та “NASAMS”, які стали на чергування.

Наразі атаки  спрямовані на те, щоб максимально знищити українську систему ППО, яка прикриває Київ.  Для ворога важливо завдати репутаційного удару по американським системам ППО та довести ефективність своєї зброї. Судячи з усього, однією з головних цілей були комплекси ППО Patriot.

У ніч проти 30 травня російські окупаційні війська завдали чергового — 17-го, удару по Києву ударними дронами типу Shahed. Вибухи лунали у декількох районах міста, є загиблі та постраждалі.

У ніч проти 1 червня, у День захисту дітей, росіяни вчинили чергову ракетну атаку по Києву. У ЗСУ заявили про збиття всіх 10 “Іскандерів”, якими росіяни атакували українську столицю. Втім, не обійшлося без загиблих внаслідок падіння уламків збитих ракет. Серед загиблих — дитина.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Всі пуски ракет цього типу здійснюються останнім часом з території Брянської області Росії.

Російська окупаційна влада надалі не відмовиться від завдання масованих комплексних ракетних ударів по території України. Оскільки, на жаль, запаси ворога не закінчуються, і він має змогу у певній мірі їх відновлювати.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності