Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Ранкова стрілянина на виборчій дільниці на Вінниччині

Сьогодні, 26 жовтня, в Тульчин двоє п’яних хлопців напали на виборчу комісію, яка після підрахунку голосів виходила з приміщення дільниці з документацією.

Поліція застосувала зброю.

Нападників вдалось затримати.

Наразі вони дають покази слідчим.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як розповів начальник поліції Вінницької області Іван Іщенко, близько четвертої години ранку у Тульчині до членів комісії, які виходили з приміщення будівлі, де розташувалась виборча дільниця, під’їхала іномарка «Ауді».

З машини вибігли двоє чоловіків та почали погрожувати фізичною розправою голові та членам комісії. Бандити намагались відібрати у голови комісії бюлетені та виборчу документацію, звинувачуючи членів комісії у фальсифікації. Під час конфлікту працівник поліції, який здійснював супровід транспортування документації членами дільничної комісії до територіальної виборчої дільниці, застосував табельну зброю та викликав колег. Це викликало обурення у злочинців, і вони почали погрожувати розправою поліцейському. Екіпаж поліції, який за лічені хвилини прибув на місце події, затримав нападників та доставив у відділ поліції, —  зазначає Іщенко.

Затриманими виявились 25 та 29-річні жителі села Нестерварка Тульчинського району. Раніше вони в поле зору поліції не потрапляли, а у момент вчинення правопорушення знаходились в стані алкогольного сп’яніння.

Слідчі розпочали кримінальні провадження за третьою частиною статті 157 Кримінального Кодексу України  (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії) та ч. 1 ст. 345 ККУ (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). За такі правопорушення передбачено до 7 років позбавлення волі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підозрювані затримані у процесуальному порядку. Вирішується питання про оголошення їм про підозру.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності