Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

РАПТОВА ЩЕДРІСТЬ НІМЕЧЧИНИ. ПРИЧИНА – БІЖЕНЦІ?

Німеччина надавала і буде продовжувати надавати сприяння Україні у проведенні реформ, у тому числі й матеріальне.

Про це заявив держсекретар МЗС ФРН Штефан Штайнляйн, виступаючи на німецько-українській конференції громадянського суспільства «Після Євромайдану: вперед до нових горизонтів».

«Німеччина підтримує Україну в процесі її трансформації. На додачу до нашої постійної прихильності зусиллям щодо вирішення конфлікту на сході, пакет підтримки Німеччини Україні є одним з найбільших по всьому світу», – ​заявив дипломат.

За його інформацією, в 2016 році Берлін виділить близько 200 млн. євро в рамках двосторонньої допомоги в ключових галузях реформ, таких як енергетика, державна адміністрація та децентралізація. Крім цього, «як і раніше доступні» 300 млн. із загальної суми кредиту в 500 млн. євро.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У червні цього року Штайнляйн і колеги з інших міністерств укотре відвідають Україну, щоб на місці оцінити, як використовуються кошти і підштовхнути хід спільного плану дій для України».

Одним з пріоритетів Німеччини є взаємодія з громадянським суспільством. Так, німецький бундестаг виділив додаткові кошти для співробітництва в цій сфері, сказав дипломат, не уточнивши суму. Спектр тем в рамках цих проектів взаємодії охоплює як конференції міст-побратимів, так і молодіжні обміни, участь громадянського суспільства у політичних процесах та просування свободи преси.

Штайнлян не згоден зі скептиками, говорять, що Україна не відбулася як держава, що реформи в ній провалилися, як і ідеї Майдану.

«Я зовсім не вірю в те, що ці скептики мають рацію. І я завжди кажу їм: одне з найбільших досягнень України – ​це її живе, динамічне і активне громадянське суспільство, які навряд чи можна знайти в будь-якій іншій країні Східного партнерства», – ​заявив заступник глави німецького МЗС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він вважає, що саме громадянське суспільство може відіграти вирішальну роль у проведенні урядом амбітних реформ в умовах «безпрецедентних викликів».

Багатьох дивує така раптова по відношенню до нас щедрість Німеччини, яка є одним з найбільших критиків України з її урядом та реформами. І підозрювати, мабуть, є що?

Так політаналітик і голова ВГО «Поклик Нації» Тарас Боднар припускає, що причиною такої несподіваної щедрості німців є біженці, від яких сьогодні потерпає уся Західна і дещо менше Східна Європа.

«Пригадаймо, що ще минулої осені уряд Меркель пропонував уряду Яценюка разову допомогу Україні в 4 мільярди євро в обмін на те, щоб Україна прийняла кілька мільйонів цих потенційних «терористів і дармоїдів» з Близького і Середнього Сходу та Північної Африки… Тому, скоріш за все, ми чогось просто не знаємо», – ​каже цей політик і громадський діяч.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Іван Луйко

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності