Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Разумков не голосував за канали, а ОПЗЖ піариться імпічментом Зеленському

Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy (L) listens to Dmytro Razumkov, Ukraine's newly-appointed Parliamentary Speaker, during the first session of new parliament in Kiev, Ukraine August 29, 2019. REUTERS/Gleb Garanich

ОПЗЖ ініціює імпічмент Зеленському через санкції проти “каналів Медведчука” через блокування телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZIK, які належать соратнику Віктора Медведчука Тарасу Козаку.

Про це у середу заявив депутат від ОПЗЖ Вадим Рабинович з трибуни Верховної Ради.

Ми ініціюємо процедуру імпічменту президенту Зеленському, що познущався над виборцями і над країною. Сьогодні фашизм в нашій країні отримав свій колір — зелений“, – сказав Рабинович.

Нардеп також анонсував “надзвичайний з’їзд партії, який визначить наші подальші кроки”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виступи депутатів ОПЗЖ на сесії перекладав українською мер Миколаєва (відео)

Нагадаємо, вчора, 2 лютого, ввечері президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким запроваджуються санкції щодо нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” Тараса Козака, а також 8 компаній, до складу яких входять телеканали NewsОne, 112 та ZIK. Згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року, санкції введені терміном на п’ять років.

Цікаво, що голова Верховної Ради Дмитро Разумков не голосував за санкції. Він утримався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям вже обрали нового президента, – Держдеп погодив?.. (відео)

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також.у  минулу п’ятницю, 29 січня, на літаки лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука і його партнера Тараса Козака, наклали санкції.

Зазначається, що літаки були перереєстровані в Молдові після того, як Сполучені Штати повідомили про наміри ввести санкції проти Віктора Медведчука. Він разом з Козаком на цих суднах літав до Росії, прямі перельоти до якої заборонені.

Після накладення санкцій ці літаки не можуть більше входити до повітряного простору України, здійснювати посадки на її території, брати пасажирів тощо.

У підсумку: Заява ОПЗЖ про початок процедури імпічменту президенту Володимиру Зеленському за блокування каналів, це не більше ніж піар розрахований на лохуватого українського виборця, адже ОПЗЖ навіть під ініціювання цього питання нема голосів, не те, щоб для завершення цієї процедури.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Щодо закритих каналів Указом президента Володимира Зеленського на підставі рішення РНБО, без перевірок та рішення суду, то однозначно є порушення процедури, і тому будуть позови до судів, в тому числі і міжнародних.
Через порушення процедури власник каналів може виграти суд та поновити мовлення каналів, і тоді зросте не тільки їхній рейтинг, а й ОПЗЖ.

Також є величезне питання дотримання норм свободи слова при закритті каналів, і цим звичайно скористається їх власник. Близький до нього, однопартієць Нестор Шуфрич очолює парламентський комітет по свободі слова...

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності