Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Разумков знову суперечить партії Президента, – справа “вагнерівців”

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що не проти створення в ВР тимчасової слідчої комісії (ТСК) для розслідування зриву операції із затримання «вагнерівців» у Білорусі, тоді, як в «Слузі народу» цю справу назвали фейком. Значить, скоро вибори і спікер себе не бачить на них разом із Зеленським і його слугами…

Про це Разумков сказав в ефірі «5 каналу».

«Якщо ми говоримо про ТСК з будь-якого питання. Якщо є голоси, якщо фракції делегують своїх народних депутатів для роботи, я вважаю, що в цьому нічого поганого немає. Об’єктивне розслідування необхідно. Якщо до цього може приєднатися Верховна Рада, не бачу проблем», – заявив Разумков.

Відповідаючи на питання, чи довіряє спікер інформації телеканалу СNN, що українські спецслужби готували операцію із затримання «вагнерівців», Разумков сказав: «До цього і так йшлося, що залучені до цього процесу українські спецслужби». За словами Разумкова, необхідно почути не тільки розслідування журналістів, а й знати офіційну інформацію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Все-таки це розслідування журналістів. Треба почути офіційну позицію, як насправді і що відбувалося. Я розумію, що там є питання таємниці, але як раз… ТСК дозволяє промовляти ті чи інші аспекти операції в закритому режимі, таємному режимі», – зазначив Разумков.

Нагадаємо, американське видання CNN опублікувало статтю, в якій троє колишніх високопоставлених чиновників української військової розвідки розповіли подробиці угоди операції з «вагнерівцямі». За словами анонімних розвідників, операція під керівництвом України, начебто мала американське фінансування, технічну допомогу і вміщувала рекомендації ЦРУ про те, як виманити та спіймати російських найманців.

В Офісі президента Зеленського вважають ненадійними свідчення джерел, на яких будується матеріал CNN про операцію з «вагнерівцямі». А саму інформацію Банкова назвала копією минулорічної публікації в «Комсомольській правді».

Як повідомлялося, 29 липня 2020 року біля Мінська білоруські спецслужби затримали 33 бойовика російської приватної військової кампанії (ПВК) «Вагнера».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Українські спецслужби кілька років готували спецоперацію із затримання російських терористів, які з Мінська планували летіти до Туреччини. Однак через витік інформації, операція зірвалася, а Білорусь повернула Росії затриманих бойовиків.

Журналіст видання Bellingcat Христо Грозєв повідомив, що розслідування у справі «вагнерівців» вийде у трьох форматах.

Довідково: Вагнер Вільгельм-Ріхард (нім. Wilhelm Richard Wagner; 22 травня, 1813, Лейпциг — 13 лютого, 1883, Венеція) — німецький композитор, диригент, теоретик музики, письменник-публіцист. Художній напрям — «Веймарська школа». Відомий насамперед завдяки своїм операм, або «музичним драмам», як він назвав більшість своїх опер (крім кількох перших). Вагнер зробив значний вплив на європейську культуру межі ХІХ і ХХ століть, особливо на модернізм.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності