Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

КРЦ розгортає Міжнародну місію зі спостереження за всеукраїнськими референдумами

Організація закордонних українців і друзів України Міжнародна неурядова організація „Координаційний ресурсний центр“ (КРЦ) інформує про розгортання Міжнародної місії КРЦ в Україні зі спостереження за збором підписів на підтримку всеукраїнського референдуму, їх перевіркою та за ходом процесу всеукраїнського референдуму в межах загальнодержавного округу з всеукраїнського референдуму.

Місія КРЦ здійснюватиме моніторинґ зборів підписів на підтримку референдумів в Україні та надаватиме оцінку процесів встановлення всеукраїнських референдумів.

У організації закордонних українців і друзів України просять приєднатись до роботи місії КРЦ в якості міжнародних спостерігачів. Термін подання заявок для офіційних спостерігачів є від першого липня 2021 року.

КРЦ приймає звернення від осіб, які у період між 1 липнем та 12 серпнем 2021 року:
прибудуть в Україну та бажають вести спостереження за збором підписів на підтримку всеукраїнського референдуму;
тимчасово або постійно проживають в Україні та готові приєднатися до Міжнародної місії КРЦ;
готові моніторити висвітлювання ходу виборчого процесу в приватних соцмережах та ЗМІ.

Для того, щоб стати офіційним спостерігачем акредитованим ЦВК України, просимо заповнити цю анкету тут https://forms.gle/Lc4J6ZshwNx58ac5A або надіслати пропозицію на [email protected] не пізніше 1 липня або 2 серпня 2021.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Йдеться у повідомленні.

„Після заповнення анкети особи, яка пропонується добровольцем до Міжнародної місії КРЦ зі офіційного спостереження за збором підписів на підтримку всеукраїнського референдуму в Україні, з кандидатом зв’язується Координатор місії і тільки після співбесіди пропонує заповнити пакет документів, зокрема анкету за встановленою формою“, – повідомив Голова міжнародної місії КРЦ.

Станом на перше липня 2021 року ЦВК зареєструвала 5 ініціативних груп всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, які були утворені на відповідних зборах громадян в смт Петриківка Дніпровського району, смт Васильківка Синельниківського району, смт Кринички Кам’янського району, місті Нікополь Нікопольського району та селі Шестірня Криворізького району. Зареєстровані ініціативні групи збирають підписи виборців для винесення на всеукраїнський референдум таких питань:

Чи підтримуєте Ви пропозицію, щоб газ, який видобувається на території України постачався громадянам України з метою використання у побутових потребах та державним і комунальним підприємствам, установам і організаціям за ціною, яка включає ціну його видобутку та надбавку до ціни видобутку не більше ніж 30 відсотків?

Чи підтримуєте Ви можливість продажу земель (земельних ділянок) сільськогосподарського призначення в Україні?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Чи підтримуєте Ви продаж об’єктів стратегічної власності України?

Чи підтримуєте Ви легалізацію грального бізнесу в Україні?

Чи підтримуєте Ви легалізацію наркотику марихуана в Україні?“Так, ми закордонні українці, діаспора та друзі України вкотре продовжуємо підвищувати рівень інформованості учасників виборчого процесу та сприяємо більш відкритим, прозорим виборам і референдумам в Україні”, – додає Голова міжнародної місії КРЦ.

У КРЦ звертають увагу на Закон України Про всеукраїнський референдум, зокрема на статтю 85. Міжнародні спостерігачі, де зазначено, що не може бути зареєстрована міжнародним спостерігачем особа, яка є громадянином (підданим) держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором або державою-окупантом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Довідка: Міжнародна неурядова організація “Координаційний ресурсний центр” (КРЦ) є міжнародним інформаційним об’єднанням, яке здійснює свою діяльність в Україні та державах-членах НАТО й ЄС. Головні проєкти міжнародного об’єднання: Інформаційний портал, Спеціальна моніторинґова місія КРЦ, Соціальне підприємництво, Молодіжний парламент УНС, НАШІ, Екологічне просвітництво, Моніторинґ і відновлення навколишнього середовища, КРЦ – корпус спостерігачів на виборах.

Джерело: https://crcmedia.info/

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності