Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

«Регіоналу» спалили хату

В селі Нижній Березів Косівського району в голови первинного осередку Партії Регіонів Ярослава Геника згоріла хата.
Про це під час ексклюзивного інтерв’ю журналісту «Фіртки» повідомив голова Івано-Франківської ОДА Василь Чуднов.
За його словами, це був підпал – помста за участь регіонала у майдані на підтримку курсу чинного Президента Віктора Янковича.
Ми вирішила з’ясувати у чому справа.
Як повідомив нашому журналісту Ярослав Геник, дійсно у нього згоріла хата, чи то скоріше нвообудова, яку він подарував своєму синові на весілля. Інакше, ніж умисний підпал, він ситуацію не розцінює, адже ще до цього випадку йому в телефонному режиму погрожували. А ще раніше – вибили в автівці вікна.
«Минулої неділі мені погрожували по телефону, а вже цієї – усі стовпи в селі обвішали, як я виступав на майдані на підтримку Партії Регіонів. Мені помстилися за те, що я їхав у Київ і там виступав на трибуні», – розповідає пан Ярослав.
Нещастя із будівлею сталося минулих вихідних. Споруда, за словами чоловіка, згоріла вщент.
Винними у ситуації він називає сільського голову, з яким у них не перший рік протиріччя на політичному підгрунті. Чоловік стверджує, що є розшифровка телефонної розмови із погрозами від останнього.
«На Введення я вийшов на трибуну  в Києві і кажу: об’єднатеся усі чотири партії. Виступив десь хвилин десять і зразу мені були погрози. Подзвонили і казали, що ти за Януковича виступаєш на трибуні, як ти приїдеш додому. Це сам голова сільської ради говорив, бо є розшифровка мобільного», – стверджує Ярослав Геник.
Втім попри такі погрози регіонал і далі обіцяє відстоювати свою позицію і якщо треба буде, то ще не один раз поїде на майдан: «Я за Партію Регіонів був, є і буду».
Натомість сілський голова Нижнього Березова Михайло Іванків спростовує такі закиди, стверджуючи, що він не має ніякого відношення до справи, а потерпілий сам підпалив будівлю, щоб у такий спосіб «отримати прибуток».
«Ніхто нічого не палив. У мене з ним ніякого конфлікту. Він просто так говорить. Є депутати, є актив. Запитайтеся у будь-кого. Вважаю, що він це спеціально підпалив. І це всі кажуть. А пепер буде йти і казати, що йому підпалили за антимайдан», – розповів у розмові із журналістом «Фіртки» Михайло Іванків.
На разі у справі триває слідство. Правоохоронці розцінюють дану подію як підпал.
Голова Івано-Франківської ОДА Василь Чуднов розповів кореспондентові «Фіртки», що партійці Партії  регіонів раніше зібрали гроші на музей Тараса Шевченка на Прикарпатті, проте змушені були віддати ці гроші постраждалому однопартійцю: «Коли оголосили про збір коштів на музей Шевченка, ми оголосили по Партії регіонів і зібрали 24 тисячі гривень. Але тут так сталося, що нашому активісту Ярославу Генику з села Нижній Березів спалили хату і ми віддали ці кошти йому. А на музей ми ще зберемо».

«Фіртка»

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності