Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Рекламні щити вздовж доріг відволікають увагу водіїв, – Кабмін

В Україні хочуть прибрати рекламні щити вздовж доріг.

«Зовнішня реклама, незалежно від бажання водія, відволікає на кілька секунд його увагу від дорожньої обстановки та технічних засобів організації дорожнього руху, що може спричинити дорожньо-транспортну пригоду», – йдеться у законопроекті, який Кабмін вніс до Ради.

 

Пропонується заборонити розміщення рекламоносіїв та прокладання інженерних комунікацій та мереж уздовж смуги відведення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроєкту, розміщення рекламних щитів у межах смуги відведення доріг, особливо на основних під’їздах до великих міст та обласних центрів, призводить до інформаційного навантаження дорожньої обстановки, додаткової фіксації погляду водія та збільшення часу його реакції під час керування автомобілем.

Крім того, зовнішня реклама у смузі відведення доріг відвертає увагу водіїв на кілька секунд, що може спричинити ДТП.

Зважаючи, який дохід до бюджету, а також у кишені чиновників, дає цей вид рекламного бізнесу, важко повірити, що цей законопроект буде реалізовано…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності