Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

“РЕКОМЕНДУВАЛИ”, “ПОЧАТИ ПЕРЕГОВОРИ” про “ВСТУП” і чергове “АЛЕ”…

Єврокомісія рекомендує розпочати процес перемовин про вступ (не прийняття) України та Молдови до Європейського союзу, але є “АЛЕ”…

Про це повідомила сьогодні, 8 листопада, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час пресконференції в Брюсселі.

Трансляцію наживо з українським перекладом вело Суспільне.

За словами європейської топпосадовиці, наша країна виконала 90% реформ, яких від неї очікував ЄС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Єврокомісія також рекомендувала надати Грузії статус країни-кандидата та розпочати переговори про вступ до ЄС з Боснією і Герцеговиною.

Тепер висновок комісії мають схвалити на саміті лідерів ЄС 14-15 грудня. Якщо й там дадуть «зелене світло» переговорам, виконавчий орган ЄС розпочне технічну роботу з підготовки процесу вступу, яка передбачає складання дорожньої карти та перевірку рівня відповідності між європейським та українським законодавствами паралельно із завершенням майбутніх реформ.

Потім настане етап перемовин. Зазначимо, цей етап може взяти багато часу: наприклад, розгляд заявки Хорватії – «наймолодшої» з членів ЄС – тривав 10 років.

АЛЕ Є ЧЕРГОВЕ “АЛЕ”…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Європейська рада 14 грудня може зобов’язати Україну виконати чотири додаткові завдання перед початком переговорів про вступ до ЄС.

Про це повідомила міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону.

«Європейська комісія, визначаючи чотири додаткові очікування щодо антикорупційної реформи, антиолігархічного законодавства в частині лобіювання та нацменшин не визначили це як рекомендації», – вказала Стефанішина.

За її словами, лідери ЄС просять Європейську раду зобов’язати Україну виконати ці завдання перед тим, як Єврокомісія почне свою формальну роботу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Не факт що лідери саме таким чином підтримають бачення Єврокомісії. До того ж деякі з цих завдань мають бути ухвалені найближчим часом. Думаю, що ще 14 грудня ми будемо бачити фінальне рішення. І тільки після цього будемо розуміти наступні кроки», – додала міністр.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності