Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

РЕМОНТ ГАЛИЦЬКОЇ – ЧЕРГОВЕ ВІДМИВАННЯ ГРОШЕЙ?

Варто пригадати як під час розрекламованого по всіх телеканалах міста ремонту спецтехніка була обліплена агітаційними плакатами про те, що роботи ведуться за сприяння партії ВО «Свобода». Але де тепер ті розрекламовані перехрестя?

Про це повідомляє інтернетвидання Версії.

До прикладу на Позитроні. Там вже утворились і ями і траншеї, які необхідно ремонтувати. А все через те, що вони придумали для населення міста теорію в те, що існує вибірковий капітальний ремонт доріг. Все це вигадав екс-голова міської партії Свобода. Схоже, саме цей колишній Нашоукраїнець відзначився «великим махінатором» як і в ремонтах доріг, так і в створенні будівельно-дорожньої фірми «Івано-Франківськавтодор», яка проводила «найбільш мільйонні» ремонти доріг останніми роками.

Нагадаємо, що в 2011 році «за сприяння партії Свобода» проводився «вибірковий капітальний ремонт» частини вулиці Галицької (від вулиці Довгої до перехрестя перед мостом на Пасічну). Ремонтні роботи проводила славнозвісна Дніпропетровська фірма АРВА. Відгуки про неї у місцевих ЗМІ були, м’яко кажучи, не надто позитивні, адже директор підприємства і головний бухгалтер – це одна особа. Та й основний вид їхньої діяльності – це збір металобрухту; і фірма зареєстрована на квартирі якогось вірменина. Зазначимо, що про це на сесії міської ради доповідав колишній начальник УЖКГ Петро Косюк, який був противником ідеї мера Віктора Анушкевичуса щодо отримання кредиту міськвиконкомом в сумі 31 млн. грн. Фактично через цю незгоду з міським головою він і поплатився посадою. Але очевидно, що бажання «урвати відкат» взяло верх над здоровим глуздом. Тому і аргументи першого заступника міського голови З. Фітеля щодо проведення фірмою АРВА ідеального ремонту дороги в селі Вовчинці були враховані і у вересні місяці ця фірма провела «капітальний» ремонт вже згаданого відрізка вулиці Галицької.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Насправді було тільки знято фрезою 4-5 см дорожнього полотна і заасфальтовано свіжим асфальтом – тобто проведено поточний ремонт (замість заявленого капітального!). За це відповідно до проведеного напередодні керівником УКБ Володимиром Ковальчуком (не без сприяння того ж таки Фітеля) УКБ МВК заплатив виконавцям робіт 5 мільйонів гривень, тільки за цю невеличку ділянку поточного ремонту було заплачено 592 тисячі гривень (на той час це були не малі кошти). Виконавці робіт зняли готівку і як-то кажуть: «шукай вітру в полі». Але навесні 2012 року на ділянках дороги де робили АРВівці (в тому числі і на цій ділянці вулиці Галицької) асфальт «посипався», так, що виникли величезні ями. Тоді в газеті «Галицький Кореспондент» з’явилася стаття громадської організації «Народний Контроль» щодо ремонту доріг свободою хіба що за новими «відкатами».

Почалися перевірки правоохоронними органами. Пригадуємо, що перевіряв комунальників обласний УБЕЗ. Але як виявилося згодом, все даремно: міліція не побачила складу злочину в діях чиновників.

Чи то через добрі стосунки мера і представників ВО «Свобода» із тодішнім губернатором Вишиванюком, чи то «заглушив» усе син Володимира Ковальчука, який служив тоді в СБУ області. Тож замість капітального ремонту дороги полатали поточним, і говорили, що коштом підрядника, тобто фірми АРВА. Насправді цей поточний ремонт здійснив син одного із чиновників КП ДРЕУ.

Згодом, він став виконавцем поточного ремонту (підрядником в КП ДРЕУ). Тобто через афери керівництва міста громада двічі заплатила за цей ремонт. А тепер можливо заплатить ще раз, оскільки секретар міської ради і голова міської організації ВО «Свобода» заявили про те, що вони мають на меті відремонтувати частину вулиці Галицької.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І дійсно ділянку від перехрестя вулиць Василіянок-Галицька відфрезовано, тобто знято верхній шар асфальту та підготовлено до проведення «вибіркового капітального ремонту».

Взялись також за ремонт підземних мереж, однак поки що тільки «заліпили» трубу поліетиленовим пакетом.

P. S. За словами директора КП “Водоекотехпром” Миколи Саєвича – це(пакет на трубі, – ред.) робота його комунальників. Наразі(після публікації) пакет уже забрали, мережі приводять до порядку.

Джерело: Версії

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності