Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Рентабельність виробництва зернових впала до нуля, – Мінагрополітики

Заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький заявив, що найбільшим викликом сьогодні для агросектору є логістика: вона залишається надто дорогою і робить рентабельність виробництва сільгоспкультур або нульовою, або близькою до нуля щодо більшості зернових культур.

Про це повідомляє пресслужба Міагрополітики.

Для того, щоб цю ситуацію змінити, при Мінагрополітиці працює Координаційна рада з логістики, додав Висоцький.

«Цього тижня відбулося профільне засідання за участю Укрзалізниці, вже від учора змінено підхід до аукціонів із продажу вагонів. Також дуже важливою є пролонгація «зернової ініціативи» та її розширення», – сказав заступник міністра.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, це усуне страхові ризики, що закладаються у вартість продукції, і відповідно збільшить відпускну ціну для фермера.

Висоцький також повідомив, що у всіх секторах тваринництва продовжується процес відновлення.

«У нас був цикл суттєвих втрат у тваринництві протягом першого місяця війни та до літа. Щодо м’яса птиці падіння відбувалося в межах 5%, у молочному секторі було втрачено близько 20% поголів’я та виробництва загалом. Але ми бачимо тенденцію до відновлення. Цьому сприяє, зокрема, відкриття ринку ЄС», – розповів заступник міністра.

Раніше повідомлялося, за 11 місяців 2022 року порти Дунайського регіону майже втричі наростили перевалку вантажів та в 42 рази збільшили експорт агропродукції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Повідомлялося також, у грудні 2022 року Україна експортувала до африканських країн понад 1 млн т пшениці, що становить 25,08% від загального обсягу відвантажень.

Також писали, час очікування суден у рамках «зернового коридору» збільшується до 3-5 тижнів і щомісяця не доекспортовується кілька мільйонів тонн української агропродукції. росія умисно гальмує експортні поставки.

Нагадаємо, у середині грудня третина врожаю кукурудзи в Україні все ще стоїть на полях, зокрема через перебої з електропостачанням, які стали наслідком російських обстрілів.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності