Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Результати 2-го туру виборів у Черкасах, Полтаві, Ужгороді, Рівному, Дніпрі, Миколаєві та Львові

В багатьох містах України вчора відбувся другий тур місцевих виборів із обрання міських голів. Ось результати по виборах в обласних центрах України:

За посаду міського голови або очільника Черкаської ОТГ змагалися Анатолій Бондаренко від партії “За майбутнє” та представник “Голосу” Віктор Євпак. Бондаренко є чинним мером Черкас і він прославився тим, що подавав до суду на президента Володимира Зеленського, бо той назвав його бандитом.

Вибори мера Черкас, 2 тур (дані екзитполу на замовлення студії Савіка Шустера)
Анатолій Бондаренко (чинний мер, “За майбутнє”) – 54,26%
Віктор Євпак (“Голос”) – 45,75%
У Черкасах на 42 дільницях працювало понад 95 інтерв’юерів і контролерів. Активісти опитали 4 083 жителів міста. Опитування проводили шляхом анкетування (face to face) на виходах із виборчих дільниць. Очікувана гранична похибка – 1,45% з довірчою ймовірністю 95% та без урахування дизайн-ефекту.

***

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Жителі Полтави 22 листопада взяли участь у другому турі місцевих виборів.

За даними партії “За майбутнє”, перемогу здобуває двічі міський голова Олександр Мамай. Він обігнав свого опонента представника “Слуги народу” Сергія Іващенка на 5,62% або 3 357 голосів.

Виборчий штаб партії “За майбутнє”, яку представляє Мамай, надав результати власного підрахунку голосів зі 100% дільниць. Вони рахували протоколи з “мокрими” печатками. Про це повідомляє місцеве інтернет-видання “Полтавщина”.

Претендент на посаду міського голови Полтави Сергій Іващенко визнав перемогу свого конкурента Олександра Мамая у другому турі виборів, але вітати його поки не став.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

***

Також вчора, 22 листопада, відбувся 2 тур виборів і в Ужгороді.

Згідно з паралельним підрахунком голосів, який проводили на виборчих дільницях Ужгорода, лідирує чинний мер Богдан Андріїв.

За попередніми даними він набирає 52,82% голосів. Віктор Щадей отримує 47,12% голосів. Наразі офіційних даних з другого туру виборів мера Ужгорода немає.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

***

У другому турі місцевих виборів у Рівному, як показує  екзитпол, перемогу здобуває кандидат від “Європейської солідарності” Олександр Третяк.

Про це повідомляють на сайті партії з посиланням на дані з дільничих виборчих комісій Рівного.

Так, за даними ДВК, Олександр Третяк набирає 50,16% голосів, тоді як його опонент відстає більш як на 2% із результатом 47,83%

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

***

Мер Дніпра Філатов заявив, що переміг у другому турі з колосальним відривом.

Мер Дніпра Борис Філатов, який обирався від партії Пропозиція, заявив про розгромну перемогу в другому турі виборів за результатами екзитполів. Його опонент Загід Краснов з партії Громадянська сила не вважає, що вибори були демократичними.

За даними екзит-полу Socis, Філатов набрав 78,75% голосів, Краснов – 18,25%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

***

На виборах мера Миколаєва перемагає чинний міський голова Олександр Сєнкевич (партія «Пропозиція») з результатом 61,6%.

Про це свідчать дані екзит-полу, проведеного місцевим виданням «НикВести».

Його суперник від ОПЗЖ Владислав Чайка набрав 38,4%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

***

І звісно ж Львів, де усі підконтрольні Петру Порошенку ЗМІ пророкували славетну перемогу висуванцю від партії “Європейська солідарність” Олегу Синютці,  і його мешканці обрали у четверте поспіль міським головою Андрія Садового.

Тож колишньому заступнику Андрія Садового, Синютці, а нині його нещадному критику, нічого іншого не залишилося, як привітати свого колишнього шефа із перемогою.

За результатами екзитполу, у 2-му турі перемагає діючий мер Андрій Садовий із результатом 62,8% голосів виборців. Попри підтримку з боку більшості кандидатів, які програли у 1-му турі, представник “Європейської солідарності” Олег Синютка набирає 37,2% голосів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

***
Нагадаємо, що 15 листопада чинний міський голова Одеси Геннадій Труханов (партія Кернеса) переміг Миколу Скорика (ОПЗЖ) у другому турі виборів мера міста.

Також цього дня другий тур виборів, попри низьку явку, відбувся й у Луцьку. Тут перемогу здобув Ігор Поліщук, який переміг Богдана Шибу. – 45,4%”.

У Сумах цього дня явка виборців склала 19,26%. За перемогу на повторному голосуванні 15 листопада боролися чинний мер від «Батьківщини» та кандидат від «ЄС». У Сумах за результатами повторного голосування на виборах міського голови обрано мером Олександра Лисенка.

Згідно з протоколом про результати голосування, за Лисенка віддали свої голоси 26 тис. 446 виборців (60,32%).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності