Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Результати дострокових виборів у Болгарії не допомогли коаліції

На дострокових парламентських виборах у Болгарії дві провідні партії набрали майже однакову кількість голосів, що знову може ускладнити формування коаліції.

За підрахунками 95,22% голосів, коаліція колишнього прем’єра Бойко Борисова ГЕРБ-СДС 23,91% і це гірший результат ніж у квітні, коли за них віддали голоси 25,7% болгарських виборців.

Натомість зросла підтримка партії “Є такий народ” популярного телеведучого та співака Славі Тріфонова.

У квітні вони отримали 17,4%, тоді як зараз 23.66%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До парламенту також проходять Болгарська соціалістична партія – 13.63%, коаліція “Демократична Болгарія” – 12.55%, Рух за права та свободи – 10.59% та партія “Встати! Мафія геть” – 5.04%.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Таким чином, 6 партій знову потрапили до парламенту, як і на попередніх виборах.

Нагадаємо, за результатами попередніх виборів жодна з партій не стала підтримувати кандидата від ГЕРБ на посаду глави уряду – ця партія з невеликими перервами знаходиться при владі у Болгарії з 2009 року.

Натомість опозиційним партіям не вдалося домовитися про формування коаліції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності