Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

РФ готує окупацію Маріуполя і Бердянська, щоб відрізати Україну від Азовського моря

Наразі зберігається загроза окупації Росією нових територій на сході України.Терористи «Л / ДНР» вже не раз заявляли про наміри окупувати всю територію Донецької та Луганської областей. Але вторгнення буде вестися не з території РФ, не з боку Придністров’я, де сконцентровані 1200 особового складу, тобто одна батальйонно-тактична група, і не з боку Білорусі, де взагалі практично немає росіян. Кремль і терористи готують реалізацію «абхазького сценарію» – вторгнення з боку ОРДЛО.

Про це свідчить ряд фактів. По-перше, це масова паспортизація жителів тимчасово окупованих районів. Нагадаю, що аналогічні процеси відбувалися в Абхазії в 2008 році напередодні вторгнення РФ до Грузії. На сьогоднішній день кількість виданих жителям ОРДЛО російських паспортів, становить 650 тисяч. Причому напередодні послання Володимира Путіна до Федеральних Зборів, «міністр внутрішніх справ» «ЛНР» Ігор Корнет повідомив про те, що Росія виділила додаткове фінансування на прискорені темпи паспортизації. Тобто, збільшено кількість співробітників і відкриті додаткові пункти з прийому документів для отримання мешканцями окупованих територій російського громадянства.

По-друге, про можливість реалізації такого плану свідчать заяви ватажків «ДНР» Дениса Пушиліна і «ЛНР» Леоніда Пасічника про розширення меж «республік» до адміністративних кордонів Донецької і Луганської областей. Тобто, на мою думку, головним напрямком удару буде не Харків і не Чернігів, як стверджують деякі наші військові експерти, а Маріуполь і напрямок Бердянська.

Якщо це, не дай Бог, станеться і Україну відріжуть від всієї інфраструктури Азовського моря, країна втратить значну частину валютних надходжень. Але навіть не це головна мета агресора. Насправді, Кремль хоче зірвати будівництво військово-морської бази в Бердянську. Великобританія заявила про готовність виділити кошти на будівництво нових баз ВМФ України і розвиток інфраструктури військово-морського флоту. Росія дуже боїться посилення ролі Великобританії у врегулюванні ситуації на Сході і спробує всіляко заблокувати цю ініціативу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І третім чинником, який підвищує ризики вторгнення з боку ОРДЛО, це блокування Керченської протоки до жовтня 2021 року. Кремль перекрив акваторію Азовського моря, і в подальшому буде реалізовувати плани по його перетворенню у внутрішнє море Російської Федерації. Цьому сприяє недалекоглядна політика України на світовій арені – Київ, з незрозумілої причини, до сих пір не денонсував Договір між Російською Федерацією і Україною про співпрацю у використанні Азовського моря і Керченської протоки від 24 грудня 2003 року. Це велика стратегічна помилка нашої дипломатії.

Тобто, головний напрямок вторгнення окупантів – це степовий Донбас, напрямок Маріуполь і Бердянськ. Вихід на Запорізьку і Херсонську області, повне охоплення акваторії Азовського моря. При цьому хочу підкреслити, що агресор робить це не для відновлення постачання води в окупований Крим – все це «білий шум», який розганяє сам Кремль. Подачу води по Північнокримському каналу технічно неможливо контролювати – в разі окупації, Україна все одно перекриє подачу води. Тому будь-які розмови про це – московські тези, які просуваються нашими українськими «корисними ідіотами».

І на кінець, хочу розвіяти панічні чутки про загрозу висадки російського десанту на узбережжі Азовського моря. На сьогоднішній день  РФ перекинуто 9 десантних катерів Каспійської флотилії РФ, які можуть взяти на свій борт максимум до 800 чоловік. Плюс, зайшло ще 2 десантні кораблі. Разом – 11 суден. Тому розповіді російських «незалежних» військових експертів на кшталт Андрія Ілларіонова і Павла Фельгенгауера (нарешті вони довели, що є «московськими консервами»), про можливу десантну операцію, не витримує критики. У Росії сьогодні немає достатньої кількості кораблів та інших плавзасобів, які могли б реалізувати подібну операцію в таких масштабах.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності