Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

РФ хоче реваншу в… Афганістані після ганебної втечі відтіля США і союзників

Радянський Союз вже вводив війська в Афганістан, сумні наслідки цієї війни досі пам’ятають у всіх пострадянських республіках-країнах. Ну а Світ чекає з нетерпінням цього історичного кроку, який в черговий раз доведе що історія рухається по спіралі, і коло це замкнеться на РФ, як свого часу на СРСР .

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров вважає очевидним розвиток подій у разі нападу бойовиків з Афганістану на сусідній з Росією Таджикистан.

Виступаючи в Далекосхідному федеральному університеті, Лавров вказав, що це питання буде «предметом розгляду в ОДКБ».

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Мы с Таджикистаном союзники. И если будет нападение на Таджикистан, конечно, это будет немедленным предметом для рассмотрения в ОДКБ… Где-то я читал, или по телевизору слышал, будем ли мы вводить свои войска в Афганистан: я считаю, что ответ очевиден», – сказав Лавров.

З кінця червня в Афганістані наростає нестабільність на тлі раптового виведення американських військ, які, на думку Лаврова, визнали свою поразку в цій країні, якій спершу самі допомогли перемогти у її війні із СРСР 1979-89 рр.. На території йде протистояння урядових сил з бойовиками руху «Талібан, які оволоділи значними територіями в сільських районах, розгорнули наступ на великі міста і захопили частину кордону з Таджикістаном.

Уточнюється, що групи військовослужбовців урядових сил Афганістану під натиском талібів були змушені перейти на територію Таджикістану.

Нагадаємо, що Афганістан (також сусідній Пакистан), через природні умови й досі залишається краєм, котрий за останні 3 тис. років так і не зміг підкорити жоден завойовник, тут же своєї єдиної поразки у війні зазнав і Александр Великий Македонський…

Також Росії слід пам’ятати, що тепер їй, після розпаду СРСР, доведеться воювати в Афганістані виключно власним людським ресурсом та й не слід забувати про нещодавній її досвід у Сирії…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності