Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

РФ нанесла удар по українській металургії

Російська Федерація завдала чергового удару по економіці України. Після того, як було заблоковано постачання енергетичного вугілля з Казахстану на українські ТЕС і “Газпром” відмовився від збільшення транзиту газу нашою ГТС, Кремль зайнявся ще однією базовою галуззю – гірничо-металургійним комплексом України.

Учора, 30 листопада, прем’єр-міністр РФ Михайло Мішустін підписав постанову про підвищення експортного мита на металобрухт до загороджувального рівня 100 євро за тонну. Нова ставка розпочне діяти вже з 1 січня 2022 року. І це на тлі того, що Євросоюз у листопаді переклав експорт брухту на ручне управління. І тепер металургам Туреччини, які втратили два головні джерела металобрухту для своїх заводів, просто доведеться йти в Україну і агресивніше скуповувати сировину.

Звичайно, під удар потрапляють усі металургійні заводи України, які й так працюють «з коліс», без стратегічних запасів через хронічний дефіцит металобрухту.

Ця проблема ще більше посилиться напередодні зимового періоду, коли збирання брухту утруднено через погодні умови.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Росіяни все правильно розрахували: турки заберуть український брухт, наші металурги зупиняться без сировини, а Україна забезпечуватиме весь регіон за рахунок своїх робочих місць та доходів бюджету. Таким чином наша країна заплатить вкрай високу ціну за нерішучість Кабміну обмежити експорт металобрухту влітку-восени.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності