Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

РФ призиває переселенців з Донбасу

Прес-служба Міністерства оборони РФ повідомила про початок призову переселенців з Донбасу на службу до лав збройних сил Росії.

«Військовий комісаріат Самарської області призвав на військову службу уродженця міста Слов’янська Дмитра Головіна. Він отримав російське громадянство і виявив бажання служити в армії. Він служитиме в одному з мотострілкових з’єднань сухопутних військ», – сказано в повідомленні.

Головін з родиною перетнув російсько-український кордон у 2014 році після початку бойових дій на сході України. Сім’я біженців отримала житло в Самарській області та роботу за спеціальністю.

Як повідомляв УНІАН, 26 січня президент РФ Володимир Путін запропонував збільшити для громадян України призовного віку термін перебування в Росії, щоб вони могли ухилятися від мобілізації у своїй країні. «До речі, багато людей вже ухиляються від мобілізації, намагаються до нас переїхати, пересидіти тут якийсь час», – упевнений Путін. За його словами, згідно з нормами закону громадяни України не можуть перебувати на території РФ більше ніж 30 діб (згідно з двосторонніми угодами, громадяни України можуть перебувати на території РФ 90 діб), «вони повертаються їх цап і туди посилають».
6 травня голова Федеральної міграційної служби РФ Костянтин Ромодановський заявив, що в Росії від призову ховаються більше ніж півмільйона громадян України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

12 травня на презентації доповіді «Путін.Війна» про російське вторгнення в Україну співавтор доповіді, російський опозиціонер Ілля Яшин повідомив, що всі ключові військові успіхи проросійських бойовиків на Донбасі були забезпечені частинами російської армії.

Згідно з даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, станом на 16 квітня загальна кількість людей, що покинули свої будинки через події на сході України, перевищила 2 мільйони

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності