Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

РФ: у конфлікті в Україні винна Швеція

Відповідну заяву зробило посольство РФ у Швеції у відповідь на статтю шведського міністра закордонних справ, в якій політик засудила анексію Криму та російську агресію на Донбасі.

Посольство Росії у Швеції звинуватило цю країну в розпалюванні війни на сході України. Про це повідомило шведське видання thelocal.se.

Згідно з повідомленням, в п’ятницю, 6 березня, в газеті Svenska Dagbladet опублікували статтю, в якій міністр закордонних справ Швеції Маргот Валстрьом гостро засудила анексію Криму та російську агресію на Донбасі. Крім того, міністр назвала політику Кремля найбільшою загрозою для безпеки всієї Європи з часів Холодної війни.

У відповідь посольство РФ у Швеції на своїй сторінці у Facebook розкритикувало «шановного міністра» за «одностороннє» бачення конфлікту в Україні та звинуватило Швецію та інші країни ЄС в тому, що вони нібито спровокували Росію на захоплення україн­ських територій, пропонуючи Україні членство в Євросоюзі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У публікації представники посольства стверджують, що криза в Україні нібито була викликана «бажанням Заходу, не в останню чергу Швеції, як прибічника Східного партнерства ЄС, зробити все, щоб підштовхнути Київ до Європейського Союзу».

«Основним інструментом виявився державний переворот, насильницьке захоплення влади, що підштовхнуло Україну у вир громадянської війни», – йдеться в заяві посольства.

Заява російської амбасади викликала бурхливу реакцію шведських політиків. Зокрема, її прокоментувала Анніка Нордг­рен Крістенсен, член Шведської академії військових наук.

«Ставлення Росії до права України на самовизначення не можна було показати більш чітко, і це було з перших вуст», – зазначила вона.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності