Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Рф змушена перенести “референдуми” в ОРДЛО: британська розвідка підтверджує дані місцевих сил спротиву.

У міноборони Великобританії з посиланням на дані розвідки повідомили, що росія перебуває в просунутій стадії планування проведення референдуму. Хоча незрозуміло, чи ухвалено остаточне рішення щодо його проведенні.

Там вважають, що Кремль, найімовірніше, розцінить нездатність військових окупувати всю Донецьку область як провал своїх максималістських цілей в Україні.

Варто зазначити, що в “ЛНР” вже заявили про те, що хочуть перенести дату “референдуму” про входження до складу РФ. Ватажок т.зв. “ЛНР” Пасічник заявив, що проведення “референдуму” про входження так званої “Луганської Народної Республіки” до складу країни-агресора можливе лише після звільнення території “Донецької Народної Республіки”.

Примітно, що напередодні аналітичний відділ “Права Справа” оприлюднив інформацію про те, що ймовірність проведення псевдореферендумів прискореними темпами викликає певні питання з огляду на відсутність контролю росіянами над територіями Донецької області. А без виходу на адміністративні кордони цих областей втрачається сенс “референдумів”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

https://www.stopcor.org/…/news-rf-zondue-runt-dlya…

Щодо ймовірності проведення “референдуму” на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей, то це знову ж таки сумнівно – у зв’язку з успішним характером контрнаступальних дій ЗСУ. Так що в цих умовах говорити про проведення деяких прискорених “референдумів” не доводиться.

На думку аналітиків “Права Справа”, проведення “референдуму” виключно на окупованих територіях Луганської області чи частині Херсонської та Запорізької – не входить до стратегічних задумів росії. Вони хочуть захопити максимум територій, закріпивши за собою так званий “сухопутний коридор” до анексованого Криму. І розширити свій вплив на усю Донецьку область. З погляду Кремля це має сенс для політичних торгів не лише з Україною, а й із країнами Заходу. Тому невипадкова активізація бойових дій на усіх ділянках фронту. Росіяни намагаються максимально розширити можливості політичних торгів.

Це не перший випадок, коли інсайди західних розвідок щодо ситуації на сході України фактично мають українське походження або підтверджують дані українських джерел.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наприклад, 12 січня, за місяць до початку повномасштабного вторгнення рф мною в ефірі 4 каналу була оприлюднена інформація аналітичного відділу ГІ “Права Справа” про те, що російська федерація готує диверсійні терористичні акти на сході України з великою кількістю жертв серед цивільного населення. Мовилося про можливе вчинення диверсійних актів з використанням хімічної зброї на підконтрольній ЗСУ території, зокрема поблизу міста Слов’янськ. Окремо наголошувалося, що росія планує використати це як привід для широкомасштабного вторгнення в Україну з метою “захисту співвітчизників”.

Зазначу, що вже після озвученої інформації в ефірі 4 каналу, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван під час брифінгу в Білому домі підтвердив, що Росія може сфабрикувати привід для нового вторгнення в Україну.

Американські спецслужби визначили, що Росія закладає основу для можливості сфабрикувати привід для вторгнення, у тому числі за допомогою диверсійної діяльності та інформаційних операцій, звинувачуючи Україну в підготовці нападу на російські війська на сході України.

“Наша розвідувальна спільнота з’ясувала, що Росія шукає привід для вторгнення, зокрема за допомогою диверсій та інформаційних операцій”, – сказав на брифінгу радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас місія ОБСЄ не підтвердила інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України про створення casus belli (приводу для вторгнення – ред.) у вигляді витоку аміаку на заводі концерну “Стірол” у тимчасово окупованій Горлівці.

Крім того, 3 лютого прессекретар Держдепу Нед Прайс заявив, що росія готує провокацію, за якою планує обстріляти позиції 1 і 2 Армійських корпусів, що розташовані на окупованих територіях, із жертвами серед цивільного населення. А опісля звинуватити в цьому ЗСУ.

Власне, це – інформація ГІ “Права справа”. Місцеві джерела організації зафіксували перебування на території окупованого Луганська російської знімальної групи з трьох осіб. Вони повинні були прибути в район селищ Калинове та Калинове-Борщувате, куди були перекинуті додаткові підрозділи 2 Армійського корпусу окупантів і “снайперські пари”.

За планом, окупанти повинні були відкрити снайперський вогонь і спровокувати ЗСУ на вогонь у відповідь. А російська знімальна група – задокументувати цей факт. Інформацію про цей варіант casus belli спочатку поширила українська сторона, а вже пізніше її поширили американські ЗМІ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Додам, що влітку 2020 року ОБСЄ та США підтвердили оприлюднену у ЗМІ інформацію аналітичного відділу ГІ “Права Справа” про підготовку Росією воєнних провокацій на Донбасі. Західні партнери висловили стурбованість розгортанням батальйонно-тактичних груп РФ на Донбасі.

Тим часом, Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє суперечливу інформацію, що росіяни можуть прискорити підготовку до “референдуму” з метою анексії окупованих територій України.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності