Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Рієлтори Івано-Франківська протестували проти “рієлторської монополії”, – бджоли проти меду?

Рієлтори або так звані агенти з продажу та оренди нерухомості обурені редакцію нового законопроєкту “Про рієлторську діяльність в Україні”, який вже охрестили законопроєктором “Про рієлторську монополію”. У Івано-Франківську рієлторицієї п’ятниці, 10 липня, вийшли на знак протесту проти даного законопроекту  № 3618. На пікет протестувальники зібрались на площі перед найбільшим готелем міста – “Надія”.

Всі напевно вже чули про скандальний законопроєкт 3618 “Про рієлторську діяльність”. Ми називаємо його по-іншому – “Про рієлторську монополію”. Ми зібрали всіх рієлторів з Івано-Франківська, щоб разом висунути вимогу відмінити цей законопроєкт в тій редакції, яка пропонується”, – відмітив Нестор Слюсаренко, голова Івано-Франківського відділення Асоціації Фахівців нерухомості України.

Законопроєкт був внесений на розгляд до Верховної Ради України 9 червня, а 26 – рекомендований Комітетом з питань економічного розвитку для прийняття за основу в першому читанні.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: УКРАЇНЦІ ТЕПЕР НЕ ЗМОЖУТЬ ПРОДАТИ СВОЮ НЕРУХОМІСТЬ БЕЗ РІЄЛТОРА, – НОВИЙ ЗАКОНОПРОЕКТ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нещодавно аналітичний центр «Інститут законодавчих ідей» здійснив антикорупційну експертизу законопроєкту, яка містить висновки щодо наявності корупційних ризиків і визначив декілька корупціногенних факторів:

  1. Обмеження права власника реалізувати своє майно без залучення рієлтера;
  2.  Обов’язок реєструвати усі рієлтерські договори в Єдиній базі даних;
  3. Наявність надмірних дискреційних повноважень органів рієлтерського самоврядування;
  4. Нечіткість процедури створення органів рієлтерського самоврядування.

В свою чергу професійна спільнота Івано-Франківського обласного відділення Асоціації Фахівців нерухомості України додає, що законопреєкт порушує конституційні права громадян.

Трагізм або комічність цієї ситуації полягає в тому, щоб він був направлений на розгляд саме в переддень Дня Конституції. База даних про об’єкти нерухомості, де буде розміщено всю інформацію про них, не буде в державній власності, а приватним особам – регулятору – федерації, тобто громадській організації, тобто, приватним особам! І тоді випливає ризик захисту персональних даних”, – відмічають франківську агенти з продажу і оренди нерухомості.

Рієлтори наголошують, що виступають не проти прийняття законопроекту, як такого, а проти пропонованої парламенту редакції.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності