Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Різниця між Vodka «Zelensky» i Wodka “Gorbatschow” є суттєвою…

У Швейцарії відкрили виробництво горілки «Zelensky» (також на етикетці є хештег #drinkforpeace — випий за мир).

Її вже можна купити в Німеччині та Великій Британії (вартість 29,90 фунтів стерлінгів).

Швейцарська компанія Drink For Peace вирішила по-особливому підтримати Україну, яка бореться із російськими загарбниками. Відтак, виробник випустив горілку, названу в честі президента Володимира Зеленського.

Частину виручених коштів її творці (українка Анастасія Росініна та швейцарець Тобіас Райхмут) обіцяють спрямовувати на допомогу Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Виробник також запустив кампанію #DrinkForPeace, спрямовану на збирання коштів на відбудову України й зміцнення миру. Українці, які живуть у зоні бойових дій, за допомогою платформи можуть повідомити, де саме допомога потрібна найбільше.

Нагадаємо, що свого часу у світі була розкрученою інша горілка із прізвищем ще одного популярного свого часу державного лідера Горбачова – Wodka Gorbatschow (ціна $24,58 за пляшку), що є німецьким брендом горілки.

Але, вичвляється, що батько сухого закону в СРСР Михайло Горбачов нічого спільного із цією горілкою не має.  Адже дана горілка виробляється в Берліні ще з 1921 року.

Своє прізвище горівці подарував Лев Леонтійович Горбачов, який був оператором горілчаного заводу в Санкт-Петербурзі, Росія. Під час Жовтневої революції Горбачов разом із родиною покинув батьківщину до Берліна, де 28 квітня 1921 року почав виробляти горілку. Торгова марка, пляшка з куполом і синя етикетка були зареєстровані L. Gorbatschow & Co. як торгова марка в 1923 році, після початку Перебудови в СРСР і його розвалу з етикетки пляшки для маркетингу прибрали портрет справжнього засновника – Горбачова…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У 1938 році Gorbatschow Liköre J. Kramer & Co. була аріанізована як єврейська компанія і перейшла до фармацевта Отто Людвіга Хейнена, який став членом Waffen-SS у 1939 році. Через різні звинувачення Хайнена відправили до SS-Totenkopfverbände і класифікований як звільнений під час денацифікації в 1946 році.

Артур Барт, який увійшов у компанію Gorbatschow-Liköre Dr. Heinen & Co. до кінця війни, став директором після того, як Хайнен повернувся до свого рідного міста Мюнхен. У 1960 році компанія Gorbatschow-Wodka Arthur Barth була придбана компанією Söhnlein Rheingold KG, щоб вийти на ринок по всій країні.

З 1975 року гаслом бренду є Des Wodkas reine Seele (англ.: «Чиста душа горілки»), що натякає на кліше російської душі. Кампанія була розпочата після того, як радянські горілчані бренди успішно вийшли на ринок тодішньої Західної Німеччини.

З 1996 року Henkell & Co. Sektkellerei KG зі своєю Söhnlein Rheingold AG і її брендом належить д-ру Откеру.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Отож, щодо горілки “Зеленський” на відміну від “Горбачова” є таки нашим справжнім, а тому й дорожчим ))))).

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності