Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Рок-н-ролл в СРСР: чому забороняли

Знаємо, що рокнролл виник як музичний рух протесту в США.
Бунтівна молодь танцювала швидко, дівчата носили короткі спідниці, – все це всупереч християнській культурі.
Свого часу рокнролл подолав расове протистояння у США про яке говорив Мартін Лютер Кінг.
Детально кажучи, існували 2 течії музики бунту і протесту – бугі та рокнролл. Спочатку вони були поділені расово, – одна для афроамериканців, друга для білих американців. Згодом обидві течії злились в одну – рок. Хоча й рок залишився панівним стилем для англо-саксів.


В СРСР рок потрапив підпільно надісланими та купленими платівками гуртів таких як Бітлз, Лед Цеппелін, Роллінг Стоунс, Бон Джові. Музика афроамериканців потрапила дещо пізніше та була менш популярною в СРСР.За рок абож рокнролл в СРСР можна було загриміти в заклади ув’язнення як “враг народа”. В ті ж часи ізольоване радянське суспільство не дуже то й розуміло різрицю між рокерами, бітніками, хіппі та ін. Рок-спільноти СРСРзазвичай прикривались перед владою -саме так виникло поняття “квартирники”, де простестно орієнтована молодь могла зібратись, послухати останні та свіжі хіти рок гуртів з заходу, обмінятись платівками.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності