Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

“Росатом” збудує 2 ядерних реактори в Угорщині, і провсяк їх замінує…

У найближчі тижні російська компанія “Росатом” почне будівництво двох нових ядерних реакторів у тилу України – в Угорщині. Про це заявив Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, повідомляє BBC.

Угода, укладена між Росією і Угорщиною в 2014 році, спрямована на розширення існуючої АЕС “Пакш”.

Варто зазначити, що російська атомна промисловість не піддавалася санкціям ЄС через вторгнення в Україну.

АЕС «Пакш» в цей час виробляє 40% електроенергії Угорщини. З двома додатковими реакторами потужність атомної електростанції, що складається тепер з чотирьох реакторів радянської споруди, збільшиться більш ніж в два рази.

«Таким чином ми забезпечимо енергетичну безпеку Угорщини в довгостроковій перспективі і захистимо угорців від різких коливань цін на енергоносії», — заявив Сійярто.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Угорський міністр додав, що ядерні реактори можуть бути готові до експлуатації в 2030 році. Проект вартістю 12,5 млрд євро значною мірою фінансується росією.

Нагадаємо, що Угорщина не планує запроваджувати візові обмеження для росіян та проти енергетичних санкцій.

Також зазначимо, що серед країн Євросоюзу лише дві й досі не постачають Україні озброєння для боротьби проти держави-агресора – це Австрія та Угорщина.

А західні спецслужби, знаючи азійську підлу вдачу росіян, переконані, що ті перед здачею до експлуатації об’єкта обов’язково його таємно замінують (для прикладу, як колись було заміновано під обшивкою корабля переданий Італією срср трофейний лінкор “Новоросійськ” і підірвано аж у 1955 р.), щоб потім мати можливість нового шантажа Угорщини та Європи…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, вже незабаром місія МАГАТЕ має намір відвідати Запорізьку АЕС.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності